VIDEO Toto sa v NHL nikdy nestalo! Veľká chyba rozhodcov, hoci mali pravdu

Hráči Colorada neverili rozhodnutiu arbitrov
Hráči Colorada neverili rozhodnutiu arbitrov

DENVER - Počas piatkového zápasu zámorskej hokejovej NHL rozhodol videozáznam prvýkrát v histórii nesprávne.

V záverečnej tretine stretnutia Colorado - St. Louis (3:4) mal platiť vyrovnávajúci gól domácich, no po prezretí videa vyriekol rozhodca nesprávny verdikt a zásah neuznal.

Liga priznala, že gól Mikka Rantanena mal platiť. Video síce potvrdilo, že hráč Colorada Sven Andrighetto bol v postavení mimo hry, ale bolo to v jeho predchádzajúcom útočnom snažení, ktoré nebolo predmetom videoanalýzy.

A práve to je paradox celej situácie. Rozhodcovia totiž v skutočnosti urobili správne rozhodnutie, pretože hráč bol evidentne v ofsajde a malo sa pískať. Lenže hvizd nezaznel a Andrighetto rýchlo vykorčuľoval z útočného pásma, následne sa doň vrátil, ked už nebol v ofsajdovej pozícii, prihral Rantanenovi a ten skóroval.

Lenže pravidlá NHL hovoria jasne. Arbitri mali posudzovať prechod hráča do útočného pásma a ofsajdovú situáciu predtým už vôbec nemali riešiť. Síce postupovali v duchu pravidiel, no neriadili sa pravidlami. Aj takéto kuriózne momenty dokáže priniesť hokej.

Takzvaný "coach's challenge" zaviedli pred sezónou 2015/2016. Znamená to, že tréneri môžu využiť raz za zápas pomoc videa v sporných situáciách. Táto pomôcka bola zatiaľ použitá v 351 prípadoch. Informovala o tom agentúra AP.


Tagy: St. Louis Blues Colorado Avalanche Mikko Rantanen

Kompletné výsledky a aktuálna tabuľka NHL
Zdroj:
TASR, športky
Foto:
SITA; Video: Youtube

DISKUSIA