VIDEO Slováci odvrátili blamáž v poslednej chvíli: Víťazstvo nad Talianskom s odretými ušami

Andrej Šťastný (vľavo) a Talian Armin Hofer v zápase A-skupiny Slovensko - TalianskoAndrej Šťastný (vľavo) a Talian Armin Hofer v zápase A-skupiny Slovensko - Taliansko Zdroj: TASR - Michal Svítok

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia vo svojom úvodnom vystúpení na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku zdolala v kolínskej Lanxess Arene výber Talianska 3:2 po predĺžení. V prvej polovici stretnutia síce boli Slováci aktívnejší, ale vyťažili z toho iba vedúci gól z hokejky Michela Miklíka. Za Talianov vyrovnal v 36. min Giovanni Morini a v 43. min pridal druhý presný zásah outsidera Luca Frigo. Tesne pred koncom tretej tretiny poslal duel do predĺženia Libor Hudáček. Druhý bod pre Slovákov zariadil v 63. min obranca Peter Čerešňák.

V osemnástom vzájomnom súboji sa zrodila trinásta výhra Slovákov, na svojom konte majú aj štyri prehry. Už v nedeľu 7. mája čaká na Slovákov ďalší zápas, od 20.15 h si zmerajú sily s Lotyšmi.

Slovenský tím bol od úvodu aktívnejší a pravidelne sa mu darilo zatlačiť súpera do defenzívy. V 3. min pohotová koncovka Suju mierila tesne nad, v závere 7. min sa však už nemýlil Miklík - za Andreasa Bernarda poslal odrazenú strelu obrancu A. Jánošíka od modrej čiary. Na opačnej strane nepochodil Frank, ktorého vychytal J. Hudáček. Slováci potom súpera zatvorili pri avizovanom treste, avšak v početnej výhode toho zverenci trénera Cígera veľa nevymysleli.

Nevyšla im ani druhá presilovka na začiatku II. tretiny, počas ktorej síce boli v útočnom pásme, no úplne absentovala streľba. V 28. min mohol pridať druhý gól Slovákov Čajkovský, no jeho delovku spomedzi kruhov zastavil brankár Andreas Bernard. Tím SR neuspel potom v ďalšej početnej výhode, neskôr v oslabení umlčal útočnú snahu Talianov. Už v rovnovážnom stave L. Hudáček v úniku nedostal puk do bránky. Na opačnej strane však už zahrmelo, keď slovenská obranca neustrážila Moriniho a ten vyrovnal na 1:1. Prišla ďalšia presilovka slovenského družstva a ďalšie dve minúty bez výraznejšej príležitosti.

Do tretej časti vstúpil lepšie taliansky tím a už v 24. sekunde vystrašil brankára J. Hudáčka aj slovenských fanúšikov pokus jedného z útočníkov súpera. Gól však padol až o dve minúty neskôr, keď nehodený puk G. Scandellu ešte tečoval Frigo - 1:2. Od tohto momentu sa tím SR všemožne snažil aspoň o vyrovnanie, no smerom dopredu mu to veľmi nešlo. Sto sekúnd pred treťou sirénou však kouč Cíger odvolal z brránky Júliusa Hudáčka a jeho brat Libor 64 sekúnd pred koncom III. tretiny vyrovnal na 2:2.

V predĺžení troch proti trom to dlho vyzeralo na pat, ale druhý bod pre Slovensko napokon zariadil obranca Čerešňák.

 

Viac o téme: Taliansko Slovensko Majstrovstvá sveta v hokeji
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Michal Svítok; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy