Slovensko si druhú výhru nepripísalo: Proti Lotyšom sme doplatili na oslabenia

Slovák Michel Miklík (vpravo) a Lotyš Kristaps Sotnieks v zápase Lotyšsko - SlovenskoSlovák Michel Miklík (vpravo) a Lotyš Kristaps Sotnieks v zápase Lotyšsko - Slovensko Zdroj: TASR - Michal Svítok

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia neuspela vo svojom druhom vystúpení na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku, keď výberu Lotyšska podľahla 1:3. V 26. vzájomnom stretnutí sa zrodilo deviate víťazstvo Lotyšov, Slováci ich majú na svojom konte stále 14. Zaujímavosťou je, že išlo len o tretí duel oboch tímov na MS medzi elitou a zatiaľ ich všetky zvládli Lotyši (1997, 2013 a 2017).

V nedeľu večer v kolínskej Lanxess Arene začali omnoho aktívnejšie Lotyši, z čoho vyťažili vylúčenie do konca zápasu pre Tomáša Matoušeka a počas päťminútového trestu gól z hokejky Janisa Spruktsa. Tím SR síce v 14. min dostal puk za Merzlikinsa, ale rozhodcovia gól neuznali, pretože prerušili hru predtým, ako puk prešiel do bránky. V druhej tretine pridal druhý gól Lotyšov opäť v presilovke Zemgus Girgensons. V 50. min skorigoval v početnej výhode Michel Miklík, ale vzápätí Andris Džeriňš v presilovke pridal tretí lotyšský gól. Skóre sa už nezmenilo ani pri viac ako trojminútovej power-play Slovákov.

 

Viac o téme: Slovensko Lotyšsko Majstrovstvá sveta v hokeji
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Michal Svítok
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy