VIDEO Slováci nemali žiadnu šancu: Ruská mašina naložila cígerovcom krutý výprask!

Hráči Ruska oslavujú gól do slovenskej sieteHráči Ruska oslavujú gól do slovenskej siete Zdroj: SITA

KOLÍN NAD RÝNOM - Slovenská hokejová reprezentácia podľa očakávania podľahla výberu favorizovaného Ruska, a to 0:6 v sobotňajšom zápase základnej A-skupiny na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku. Zverenci Zdena Cígera stále majú na svojom konte 4 body a v tabuľke im patrí 7. miesto. Rusi sa dostali na čelo hodnotenia kolínskej A-skupiny. Slovákom stále za istých okolností hrozí zostup z elitnej kategórie.

V Lanxess Arene otvoril skóre už v 72. sekunde Jevgenij Dadonov a ten istý hráč v 14. min v presilovke pridal druhý gól "zbornej". Na 3:0 zvýšil v poslednej minúte prvej časti Andrej Mironov. V druhej časti sa do streleckej listiny zapísali Nikita Kučerov korčuľou a Ivan Telegin pohotovým zakončením spoza bránkovej čiary o gólmana Júliusa Hudáčka. Definitívnu podobu výsledku dal v 56. min Vladislav Gavrikov.

V 37. vzájomnom zápase sa Rusom podarilo dosiahnuť 21. víťazstvo, Slováci ich majú na svojom konte 11. Tím SR zdolal ruské družstvo na MS naposledy v roku 2004.

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.)
Rusko - Slovensko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Góly: 2. Dadonov (Gusev, Šipačov), 14. Dadonov (Gusev, Šipačov), 20. Mironov, 23. Kučerov (Tkačov, Kiselevič), 33. Telegin (Zub, Plotnikov), 56. Gavrikov (Šipačov, Dadonov)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lemelin (Rak.), Piechaczek - Kohlmüller (obaja Nem.), Ritter (USA), 18 591 divákov

Rusko: Vasilevskij - Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov, Provorov, Mironov, Zub - Plotnikov, Andronov, Telegin - Gusev, Šipačov, Dadonov - Kučerov, Namesnikov - Barabanov, Ničuškin, Tkačov

Slovensko: J. Hudáček - P. Čerešňák, A. Jánošík, Gernát, J. Mikuš, Čajkovský, Sersen, P. Trška, Šedivý - Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - Kudrna, Cingeľ, Hrnka - Dravecký, L. Hudáček, Skalický - A. Šťastný, Zigo, Matoušek

Rusi začali mohutným náporom a využili hneď prvé zaváhanie slovenskej defenzívy - v úvode druhej minúty sa až traja hokejisti "zbornej" dostali pred J. Hudáčka a v 72. sekunde skóroval do odkrytej bránky Dadonov. Slovenský výber sa postupne vymanil z ruského tlaku, no súper neustále hrozil prečísleniami. V 7. min predviedli Slováci peknú kombináciu v útočnom pásme, na ktorej konci bol Kudrna a jeho pokus do pravého Vasilevského betónu. Zverenci trénera Cígera potom nevyužili presilovku, ale Rusi tú svoju o pár minút neskôr áno: voľný Dadonov nemal problém poslať puk za J. Hudáčka. Tretí gól inkasovali Slováci 41 sekúnd pred prvou sirénou, puk z hokejky Mironova od modrej čiary si našiel cestu do bránky.

Druhú tretinu začalo zakončenie Kučerova korčuľou, ktoré arbitri po porade s videorozhodcom uznali, v konaní ruského útočníka nevideli úmysel. Vzápätí J. Hudáček vynikajúco zakročil pri šanciach Plotnikova a Dadonova. Na opačnej strane Vasilevskij zachránil pri pokuse Ziga, neskôr chytil aj dve strely Marcela Haščáka v presilovke. Vzápätí nepochodil ani Bližňák a prišiel ruský trest - v 33. min Telegin odrazený puk od zadného mantinelu poslal od J. Hudáčka a hornej žŕdky do slovenskej bránky. V 38. min si s Vasilevským neporadil Skalický, pred koncom druhej tretiny na ňom v oslabení stroskotal aj Hrnka po prihrávke od Bližňáka.

V úvode tretej dvadsaťminútovky putoval na trestnú lavicu Gernát, Dadonov však počas početnej výhody trafil iba žŕdku slovenskej bránky. Už v rovnovážnom stave spálil šancu Marcel Haščák, keď trafil len dezorientovaného Vasilevského. Pri ďalšej presilovky J. Hudáček zmaril možnosť na hetrik Dadonovovi. V 56. min Zigo neodpálil puk do bezpečia, dostal sa k nemu Gavrikov a Rusi pridali šiesty gól. V závere Slováci ešte nevyužili presilovku, prehrali teda 0:6.

 

Viac o téme: Rusko Slovensko Majstrovstvá sveta v hokeji
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA, VIDEO: Youtube IIHF
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy