VIDEO Olympijský program prerušil desivý pád: V obrovskej rýchlosti napálila do mantinelu

Zdesená Sue Sweeneyová sleduje hrozivý náraz svojej dcéryZdesená Sue Sweeneyová sleduje hrozivý náraz svojej dcéry Zdroj: SITA/AP

PJONGČANG - Nemecká sánkarka Natalie Geisenbergerová získala na ZOH v Pjongčangu zlatú medailu v individuálnej súťaži a obhájila titul zo Soči 2014. V kĺzavom centre v horskom rezorte Alpensia triumfovala s náskokom 0,367 s pred krajankou Dajanou Eitbergerovou. Bronz putuje do Kanady zásluhou Alex Goughovej.

Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková obsadila pri svojom olympijskom debute 24. miesto. V tretej jazde si v porovnaní s 2. kolom o jednu priečku polepšila. Geisenbergerová sa už po úvodnej jazde usadila na čele a vedúcu priečku si udržala až do konca súťaže. Američanka Erin Hamlinová, ktorá bola v Soči bronzová, skončila na svojej poslednej zimnej olympiáde v kariére šiesta.

Záverečné štvrté kolo na desať minút prerušili po ťažkej havárii Hamlinovej krajanky Emily Sweeneyovej, ktorá v polovici trate stratila kontrolu nad svojimi sánkami a chrbtom tvrdo narazila na mantinel. Neutrpela však žiadne vážnejšie zranenia. "Som ok," povedala Sweeneyová v priestoroch cieľa pre agentúru AP. Areál opustila s pomocou medicínskeho personálu a členov amerického tímu za potlesku divákov.      

"Mám zlatú olympijskú medailu a nemôžem povedať, že je pre mňa dôležitejšia ako tie ostatné. Je to však skvelý pocit byť na najvyššom stupienku na ZOH. Cesta k úspechu boli štyri čisté jazdy. Mne sa to podarilo, mala som aj štyri kvalitné štarty a teraz som šťastná, že som opäť olympijskou šampiónkou," uviedla Geisenbergerová, ktorá sa postarala o šieste nemecké prvenstvo na ZOH v tejto disciplíne za sebou. Po Nemke Sylke Ottovej (2002, 2006) je len druhou sánkarkou, ktorá dokázala obhájiť olympijské zlato.

ZOH 2018 v Pjongčangu (Kór. rep.) - utorkové výsledky:
SANE
Ženy - jednotlivkyne (konečné poradie po štyroch jazdách): 1. Natalie Geisenbergerová 3:05,232 min, 2. Dajana Eitbergerová (obe Nem.) 3:05,599, 3. Alex Goughová (Kan.) 3:05,644, 4. Tatjana Hüfnerová (Nem.) 3:05,713, 5. Kimberley McRaeová (Kan.) 3:05,878, 6. Erin Hamlinová (USA) 3:05,912, 7. Raluca Stramaturarová (Rum.) 3:06,288, 8. Aileen Christina Frischová (Kór. rep.) 3:06,400, ... 23. Katarína Šimoňáková (SR) 2:22,572 - absolvovala tri jazdy

Viac o téme: Natalie Geisenbergerová Katarína Šimoňáková Emily Sweeneyová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy