Handzuš nečakane odkryl fakty zo zákulisia: Chára je zradca, zákaz reprezentovať!

Michal Handzuš momentálne z HC ´05 iClinic Banská BystricaMichal Handzuš momentálne z HC ´05 iClinic Banská Bystrica Zdroj: SITA

BRATISLAVA - Slovenskom otriasa na pozadí bojkotu reprezentácie špičkovými hráčmi a snahy Igora Nemečka udržať sa na poste šéfa zväzu aj veľmi divný zákaz: mladí hráči, ktorí hrajú v zahraničí, dostali pre reprezentáciu stopku. Ako v časoch dávno minulých. Upozornil na to hokejový majster sveta Ján Lašák.

Lašák nepochopil, prečo generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla vynechal z nominácií výberov do 16 a 17 rokov hráčov pôsobiacich za hranicami. „Igor, toto ti poradili odborníci vo výkonnom výbore, ktorých si tam dosadil? Igor, už nie je rok 1985, ale 2015,“ napísal nedávno.

Rozhorčený je aj Michal Handzuš, hrajúca legenda slovenského hokeja. „Jano sa k tomu jasne vyjadril. Sám pozná chlapca, ktorý je v Liberci dvanásť hodín od domova, no ide v lepších podmienkach za svojím snom, aby bol lepší hokejista. Miesto toho, aby sme boli radi, že budeme mať hokejistu, ktorého síce možno vychová niekto iný, ale bude využiteľný pre potreby slovenskej reprezentácie, tak ideme tomuto hráčovi zabrániť, aby mohol reprezentovať,“ čudoval sa v rozhovore pre slovakprospects.com.

On sám má s niečím podobným osobnú skúsenosť. „Náš ročník bol v mládežníckych kategóriách veľmi silný. V osemnástke sme museli hrať po rozdelení federácie len B kategóriu. Napriek tomu sme hrali prípravné zápasy trebárs proti Fínom, ktorí boli vtedajší majstri Európy, a my sme im dali sedmičku. Boli sme teda veľmi silný ročník. V roku 1996 pred majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku prišli funkcionári s tým, že reprezentovať nebudú môcť hráči, ktorí sú v Amerike alebo v zahraničí, lebo sú zradcovia Slovenska. Hráči ako Vlado Országh, Zdeno Chára a ďalší štyria – piati veľmi kvalitní hráči nemohli vtedy prísť a hrať na majstrovstvách sveta do dvadsať rokov,“ porovnal situáciu Handzuš.

 

Viac o téme: Zdeno Chára Michal Handzuš
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: kt; Športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy