Schumacher už vraj nežije, koluje na internete: Toto je stanovisko nemocnice

Michael Schumacher je v umelom spánku v nemocnici v Grenoble a postupne ho údajne prebúdzajúMichael Schumacher je v umelom spánku v nemocnici v Grenoble a postupne ho údajne prebúdzajú Zdroj: SITA

GRENOBLE - Smutná informácia koncom pracovného týždňa! Michael Schumacher (45) už vraj nežije.

Táto správa sa začala šíriť na sociálnych sieťach, informáciu ľudia sharovali na Facebooku a retweetovali na Twitteri.

Spočiatku nebolo jasné, aká je pravda, a odkiaľ informácia pochádza. Novinári hneď začali kontaktovať nemocnicu a Schumacherovu manažérku.

"Musíme vyvrátiť nepravdivú správu, že Schumacher zomrel," píše sa v stanovisku nemocnice. O aktuálnom stave legendárneho pilota sa lekári nezmienili.

Lekári v nemocnici v Grenobli začali minulý týždeň s pozvoľným prebúdzaním Michaela Schumachera z kómy, ale odborníci varujú, že sedemnásobný majster sveta formuly 1 má pred sebou mesiace intenzívnej fyzickej a rečovej terapie.

Štyridsaťpäťročný bývalý jazdec navyše môže do konca života zostať vo vegetatívnom stave, upozorňujú odborníci mimo nemocnice. "Prebúdzanie môže trvať dni, týždne, ba aj mesiace. Všetko závisí od toho, ako rýchlo sa telo zbaví anestetických látok," píše sa v nemeckom magazíne Focus.

Schumacher havaroval na lyžiach na svahu vo francúzskych Alpách 29. decembra. Na svahu sa lyžoval v uzavretej partii kamarátov v stredisku Meribel, kde vlastní chatu. Chirurgovia ešte na prelome rokov vykonali dve operácie na zmiernenie tlaku na mozog a odstránenie krvných zrazenín vrátane navŕtania lebky.

Viac o téme: Schumacher Nehoda Michael Zdravie Nemocnica Zomrel Umelý Kóma Situácia Žije Prebúdzanie Spánok Aktuálne
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Koláž Športky