Dominika Cibulková odhaľuje súkromie: Priznala, čo je u nich doma rodinným klenotom

Dominika Cibulková (vpravo)Dominika Cibulková (vpravo) Zdroj: Peter Frolo

BRATISLAVA - Každý má mamu alebo babku, ktorá v detstve piekla koláč a vy ho milujete. A toto platí aj o našej najlepšej a mimoriadne obľúbenej tenistke Dominike Cibulkovej.

Dominika vďaka tenisu precestovala celý svet a mala tak možnosť ochutnať rôzne dobroty. A viete, ktorá kuchyňa jej ulahodí najviac? Ak tipujete japonskú alebo taliansku, ste na omyle.

"Miluje poctivú slovenskú kuchyňu - prívarky, bryndzové halušky, sviečkovú... čo je na druhej strane pre ňu zlé, pretože keď príde domov, nevie sa toho dojesť," prezradila na Dominiku jej mama Katarína v knihe Koláč mojej mamy>>. A čo sa vždy objaví na každej rodinnej oslave u Cibulkovcov? Úžasná torta s parížskym krémom. Torta, ktorú v knihe nájdete, patrí medzi ich rodinné klenoty.

Dominika exkluzívne prezradila v knihe Koláč mojej mamy aj recept na túto dobrotu. Tá je v ich rodine neoddeliteľnou súčasťou každej oslavy. 

Dominikina slávnostná torta

Ingrediencie: 8 vajíčok, 200 g práškového cukru, 180 g mletých orechov, 180 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

Krém: 1 liter smotany na šľahanie, 250 g čokolády na varenie, 4 balíčky stužovadla šľahačky Ešte budete potrebovať: 200 g malín, malinový džem

Postup: Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, potom pridáme polohrubú múku, orechy a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú vymastíme maslom a posypeme múkou. Pečieme pri 170 stupňoch 40 minút.

Postup na prípravu šľahačkového krému: Smotanu na šľahanie dáme variť, a keď je šľahačka horúca, rozpustíme v nej čokoládu. Privedieme do varu a odstavíme. Necháme úplne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke. Na druhý deň do vychladnutej šľahačky pridáme stužovadlo šľahačky a vymiešame poriadne tuhý krém.

Príprava torty: Korpus rozrežeme na polovicu, potrieme malinovým džemom a naukladáme čerstvé maliny. Na to dáme polovicu vyšľahanej šľahačky a priložíme druhou časťou korpusu. Potom celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou a zdobíme podľa uváženia.

Autorka knihy Koláč mojej mamy je Adriana Poláková. Tá si povedala, že osloví aj mamy ďalších úspešných športovcov. Vy tak môžete vďaka jej publikácii nahliadnuť do detstva, spomienok a sladkých dobrôt takých osobností, ako Dominik Hrbatý, Peter a Pavol Hochschornerovci, Danka Barteková a Martina Moravcová, ale aj Adela Banášová, Katka Brychtová, Beáta Dubasová, Ady hajdu, Ivana Christová, Ján Jackuliak, Marcela Laiferová a ďalší. V knihe nájdete celkom 30 receptov a príbehov našich osobností. Môžete si do nej pripísať aj váš rodinný recept a pridať svoje fotky.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Peter Frolo
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy