Fantastický Halák sa dočkal chválospevov: Bol jasne našim najlepším hráčom, zaslúžil si vyhrať!

Jakub Vrána a Jaroslav HalákJakub Vrána a Jaroslav Halák Zdroj: SITA/AP - Michael Dwyer

BOSTON - Ani fantastický výkon slovenského brankára Jaroslava Haláka nestačil hokejistom Bostonu Bruins na víťazstvo nad Washingtonom Capitals. Halák v súboji s momentálne najlepším tímom NHL chytil 42 striel, no jeho tím napokon prehral v noci na nedeľu 2:3 po nájazdoch. Boston sa trápi, za kratší koniec ťahal v piatom z uplynulých šiestich zápasov.

Tridsaťštyriročný Halák čelil v prvej tretine 18 strelám hostí, inkasoval len po teči Travisa Boyda. V druhej dvadsaťminútovke zlikvidoval 12 pokusov Capitals a predviedol niekoľko "áčkových" zákrokov. Washington sa v mohutnom finiši napokon dočkal vyrovnania, keď v poslednej minúte pri "power-play" skóroval T.J. Oshie. Americký center zachytil pokus kapitána Bruins Zdena Cháru o vyhodenie puku z pásma, narazil si puk s Jevgenijom Kuznecovom a zblízka prekonal Haláka.

T.J. Oshie, Jevgenij Kuznecov Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP - Michael Dwyer

V nájazdoch Halák vychytal Oshieho, Kuznecova, aj kapitána Alexandra Ovečkina. 

Prekonali ho len Nicklas Bäckström a napokon v štýle Pavla Daciuka aj Jakub Vrána, ktorý rozhodol.

Jakub Vrána a Jaroslav Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP - Michael Dwyer

"Bol najlepším hráčom na ľade, zaslúžil si vyhrať. Predviedol viacero fantastických zákrokov a držal nás v hre o víťazstvo. Je to škoda, veľmi som si želal aby sme pre neho vyhrali," povedal pre web Bruins obranca Charlie McAvoy. V podobnom duchu sa vyjadril aj tréner Bruce Cassidy. "Halák bol jasne našim najlepším hráčom. Som sklamaný, že sme to nedosiahli do víťazného konca, pretože v tretej tretine sme hrali dobre a hráči pomáhali brankárovi. Jaro predviedol v prvej a druhej tretine, ako aj v nájazdoch niekoľko famóznych zákrokov," uviedol kormidelník Bruins.

Halák nastúpil v tejto sezóne ôsmykrát a zaznamenal štvrtú prehru, z toho tretiu po predĺžení, alebo v nájazdoch. V riadnom čase prehral zatiaľ len raz. Slovenský brankár čelil 44 strelám aj 4. novembra proti Pittsburghu Penguins, ale vtedy inkasoval štyrikrát. "Bol neskutočný, vôbec si nezaslúžil takúto prehru. Celý zápas nás držal nad vodou," dodal pre Boston Herald útočník Charlie Coyle, ktorý skóroval v riadnom čase aj v nájazdoch. Halák má v tejto sezóne priemer 2,57 inkasovaného gólu na zápas (14. v NHL) a úspešnosť zákrokov 92,4 percenta (8. v NHL).

 

Boston prehral v tejto sezóne všetky štyri nájazdy, z toho tri za uplynulý týždeň. Aj český center David Krejčí sypal slová chvály na Haláka. "Mrzí ma to kvôli nemu. Chytal pekelne dobre. Mal niekoľko fantastických zákrokov, nielen ten v nájazdoch proti Ovečkinovi. Je to škoda," uviedol Krejčí podľa nesn.com.

Viac o téme: Jaroslav Halák Boston Bruins David Krejčí
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Michael Dwyer; VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy