VIDEO Ohromujúci výkon! 24-ročný Čech sa stal prvým hráčom histórie NHL, ktorý to dokázal

čech Dominik Kubalík sa stal absolútnou hviezdou nocičech Dominik Kubalík sa stal absolútnou hviezdou noci Zdroj: SITA/Jason Franson/The Canadian Press via AP

EDMONTON - Edmonton svoj prvý zápas po reštarte nezvládol a v úvodnom zápase predkola play off Západnej konferencie prehral s Chicagom na svojom ľade 4:6. Hrdinom "jastrabov" bol český útočník Dominik Kubalík, ktorý prispel k triumfu dvoma gólmi a troma asistenciami.

Dvadsaťštyriročný krídelník sa stal prvým hráčom histórie NHL, ktorý pri svojom debutovom zápase v play off nazbieral päť bodov. Zároveň prekonal aj klubový nováčikovský rekord legendy Hawks Stevea Larmera v počte nazbieraných bodov v jednom zápase play off. Larmer držal rekord z roku 1983 so štyrmi bodmi. "Boli sme dobre pripravení, myslím si, že to bol kvalitný zápas. Dnes mi všetko vychádzalo, z čoho mám veľkú radosť, ale je to len prvý krok. Musíme pokračovať," povedal Kubalík, ktorý je kandidátom na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika sezóny.

Dva zásahy pridal Jonathan Toews, kapitán Chicaga sa so 113 bodmi v play off dostal na piate miesto klubových tabuliek. V drese "olejárov" nadviazali na výkony pred prestávkou Conor McDavid i Leon Draisaitl, ktorí dosiahli bilanciu 1+2, rovnako ako aj Ryan Nugent-Hopkins. Oilers potvrdili povesť najlepšieho tímu v presilovkách, využili tri zo štyroch početných výhod, ale na víťazstvo to nestačilo.

Edmonton v poslednej päťminútovke znížil z 2:6 na 4:6 a mierne zdramatizoval záver, no Blackhawks už víťazstvo udržali. "Náš výkon nebol dobrý. Vedeli sme, že prvý zápas je veľmi dôležitý a my sme ho prehrali. Nedá sa už nič robiť a musíme sa sústrediť na druhý. Musíme hrať jednoduchšie, presne toto náš tím potrebuje," povedal pre nhl.com kapitán Edmontonu McDavid.

Viac o téme: Edmonton Oilers Chicago Blackhawks Dominik Kubalík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/Jason Franson/The Canadian Press via AP; VIDEO: nhl.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy