Sekera ocenil hlavného hrdinu Dallasu: Chubby, Kivi a Denis dali veľké góly, ale kašľať na ne!

Anton Chudobin (35), Mattias Janmark (13), Alexander Radulov (47) a Jason Dickinson oslavujú triumf DallasuAnton Chudobin (35), Mattias Janmark (13), Alexander Radulov (47) a Jason Dickinson oslavujú triumf Dallasu Zdroj: SITA/AP - Jason Franson

EDMONTON - Jedným z hlavných strojcov postupu hokejistov Dallasu Stars do finále Stanleyho pohára je brankár Anton Chudobin. Ocenil ho aj jeho slovenský spoluhráč Andrej Sekera, ktorý mu v kabíne po piatom súboji finále Západnej konferencie NHL odovzdal v šatni klubovú reťaz pre najužitočnejšieho hráča zápasu. Stars v súboji zdolali Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení a v sérii uspeli 4:1.

Na tom, že Stars o Stanley Cup zabojujú po dvadsiatich rokoch má obrovskú zásluhu práve 34-ročný ruský brankár. V súboji zlikvidoval 34 striel "zlatých rytierov" a celkovo v tejto sérii pochytal 153 zo 161 pokusov súpera na bránku (95 percentná úspešnosť zákrokov). A to mal byť pôvodne len dvojka Bena Bishopa, toho ale minulý mesiac vyradilo zranenie.

Góly Dallasu strelili Jamie Benn, Joel Kiviranta a v extračase Denis Gurianov, Sekera sa však pri rituáli odovzdávania reťaze s klubovým logom rozhodol pre oporu v bránkovisku. "Chubby, Kivi a Denis dali veľké góly, ale kašľať na ne. Musím to dať ruskej mašine," povedal slovenský obranca za búrlivého potlesku spoluhráčov. "Nejdeme ešte domov," zakričal po prevzatí ceny Chudobin.

Anton Chudobin a Robin Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP - Jason Franson

Dallas sa vo finále stretne s Tampou Bay Lighting alebo New Yorkom Islanders. Bližšie k postupu sú "blesky" s ďalším slovenským obrancom Erikom Černákom, keď vo finále Východnej konferencie vedú 3:1 na zápasy.

Viac o téme: Andrej Sekera Dallas Stars Vegas Golden Knights Anton Chudobin
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Jason Franson
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy