Poprad si upevnil pozíciu lídra, Slovan prehral v Miškovci a v tabuľke klesol

Gólová radosť hráčov HK PopradGólová radosť hráčov HK Poprad Zdroj: TASR - Milan Kapusta

BRATISLAVA - Hokejisti Zvolena natiahli víťaznú sériu v Tipos extralige na šesť zápasov. V piatkovom stretnutí 31. kola zdolali Liptovský Mikuláš 3:1 a v ligovej tabuľke figurujú na 2. mieste o bod za Popradom. "Kamzíci" sa udržali na čele vďaka domácemu triumfu 3:1 nad Banskou Bystricou. Hostia prehrali ôsmykrát za sebou a sú predposlední, hrošie sú na tom iba Liptáci. Nedarí sa ani Slovanu, Bratislavčania podľahli v Miškovci 0:2 a pripísali si tretiu prehru z uplynulých štyroch zápasov, pričom naplno nebodovali od 6. januára.

Slovan nečakane zakopol

Hokejisti DVTK Miškovec zvíťazili v 31. kole Tipos extraligy nad Slovanom Bratislava 2:0. Maďarský tím ukončil sériu šiestich zápasov bez bodového zisku. Slovan prehral tretíkrát z uplynulých štyroch duelov.  

Prvú veľkú šancu v zápase mal domáci útočník Stephen Anderson, ktorý v 5. minúte neuspel z predbránkového priestoru. Ten istý hráč si to však vynahradil v 12. minúte, keď otvoril skóre z rýchleho protiútoku. Slovan mohol vyrovnať v 19. minúte. Milan Kytnár sa v oslabení dostal do úniku a zastavil ho iba faul. Nariadené trestné strieľanie však nepremenil Brendan O'Donnell.

V ďalšom priebehu si vytvárali šance obe mužstvá. V 33. minúte dostali domáci puk za chrbát Parksa, no gól neplatil pre posunutú bránku. Potom sa sám na brankára Miškovca rútil v oslabení Kundrik, no nevyrovnal. Poisťujúci gól pridali hráči maďarského tímu v presilovej hre. V 52. minúte uzavrel skóre Szilárd Rokály.

DVTK Miškovec - Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 12. Anderson (Flick, Kiss), 52. Rokály (Osterberg, Wehrs). Rozhodovali: Korba, MÜllner - Janiga, Bogdaň, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
Miškovec: Adorján – Bukor, Wehrs, Kiss, Láda, Fazakas, Vojtkó, Hadobás - Osterberg, Vas, Rokály – Magosi, Lövei, Csányi – Anderson, Galanisz, Flick - Turbucz, Páterka, Miskolczi
Slovan: Parks – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Valach, Maier, Beňo – O'Donnell, Kytnár, Šišovský - Jasenec, Bortňák, Kundrik, Jendek, Urbánek, Ožvald – Lepskij, Lukošik, J. Uram

Detva zdolala Nitru

Hokejisti Detvy zvíťazili v piatkovom zápase 31. kola Tipos extraligy nad Nitrou 2:1 po nájazdoch. V tabuľke sa posunuli pred svojho súpera na štvrté miesto.

Prvú akciu si vypracovali domáci až v 9. minúte, Valent so Sýkorom to však prekombinovali a napokon ani nezakončili. Na opačnej strane poslal Žitný puk pred bránku Detvy, no nenašiel žiadneho spoluhráča. V 18. minúte dotlačil puk poza Shollov chrbát Hrnko, videorozhodca však gól neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku.

Martin Vitáloš (Nitra) a Galéria fotiek (6) Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V 28. minúte hrala Detva presilovku, no Čachova delovka skončila iba na žŕdke. Domáci sa predsa dočkali, v 36. minúte sa po dobrej kombinácii dostal k puku Downing a otvoril skóre stretnutia. V nasledujúcich minútach hrali prím obrany, na ďalší gól sa čakalo až do 48. minúty. Tešila sa z neho Nitra. Holešinský sa dostal po brejku do zakončenia, s jeho pokusom si ešte Sholl poradil, ale k dorážke sa dostal Fominych a vyrovnal. V riadnom hracom čase ani predĺžení už gól nepadol, v nájazadoch mali viac šťastia domáci, ktorí v nájazdoch uspeli 4:2, ten rozhodujúci premenil Charbonneau.

Danilil Fominykh (Nitra) a Galéria fotiek (6) Zdroj: TASR/Ján Krošlák

HC 07 Detva - HK Nitra 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Gól: 36. Downing (Cox, P. Valent), rozhod. nájazd: Charbonneau - 48. Fominych (Holešinský, Ege). Rozhodovali: Goga, Žák - Kacej, Synek, vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0
Detva: Sholl – Lyle, Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, Jendroľ, O. Turan, Korím – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, P. Valent, Sýkora – Curry, T. Klíma, Žilka
Nitra: Cowley – Š. Nemec, Mezei, Bodák, Švarný, Ege, Vitáloš, Pupák – Hrnka, Slovák, Tvrdoň – Žitný, A. Šťastný, Kollár – Holešinský, Foget, Fominych – Múčka, Šiška, Minárik - A. Sýkora

Líder zvládol zápas s Bystricou

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 31. kole Tipos extraligy nad HC 05 Banská Bystrica 3:1. Poprad šiel do vedenia po rozpačitom začiatku pomerne rýchlo. Už v 6. minúte sa ujalo Ulrychove nahodenie a Belányi lovil puk zo siete. Na začiatku 15. minúty zápas okorenili pästnou výmenou domáci útočník Brandon Mashinter s hosťujúcim obrancom Crevier-Morinom. Vo férovke s holými päsťami mal navrch hráč Banskej Bystrice.

V úvode druhej tretiny mali domáci 83 sekúnd trvajúcu výhodu o dvoch hráčov. S presilovkou ale naložili žalostne. Zvýšenie na rozdiel dvoch gólov zariadil v 31. minúte Matej Paločko po šikovnej zadovke svojho staršieho brata Matúša spoza bránky na vzdialenejšiu žrď - 2:1. Hostia sa nevzdávali a odmena prišla v podobe gólu do šatne. Rozhodcovia pri signalizovanom zakázanom uvoľnení nechali pokračovať v hre. To využila prvá formácia Banskej Bystrice a na konci peknej kombinácie posielal puk do odkrytej časti bránky Brian Ihnačák - 2:1.

Nesúrodú hru produkovali obe mužstvá aj v treťom dejstve. Jednu z mála súvislých akcií predviedla elitná formácia "kamzíkov" v 44. minúte. Proti Haščákovi a po ňom aj Skokanovi sa Belányi v bráne hostí prezentoval efektnými zákrokmi. Na rozuzlenie výsledkovej zápletky sa čakalo do 54. minúty. Livingston nechytateľne tečoval Seigovu strelu od modrej a Poprad znova viedol o dva góly. "Barani" sa snažili vrátiť do zápasu, ale ich nádeje mohol minútu pred koncom definitívne pochovať Mashinter. Jeho príklep skončil na výstroji brankára hostí, ktorý sa vytiahol aj proti Svitanovmu blafáku v samom závere zápasu.

Peter Mikula, tréner Popradu: "Potvrdilo sa, čo som predpokladal, že súper dobre bránil a držal stredné pásmo. To nám bránilo vo vytvorení si väčšieho náskoku. Na konci druhej tretiny sme dostali gól do šatne, z čoho sme sa ale dostali. Vedeli sme, že proti Banskej Bystrici nepovedie ľahká cesta k víťazstvu."

Jozef Budaj, asistent trénera B. Bystrice: "Vedeli sme už pred zápasom, že hráme proti kvalitnému súperovi po všetkých smeroch hokeja. Snažili sme sa držať v zápase, čo sa nám podarilo až do konca. Vyhral lepší tím."

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 6. Ulrych (Erving), 31. Matej Paločko (Matúš Paločko), 54. Livingston (Seigo, Dalhuisen) - 40. Ihnačák (Sukeľ, Faško-Rudáš), rozhodovali: Baluška, Tvrdoň – Ordzovenský, Vyšný, vylúčení: 5:8, navyše Mashinter (Poprad) 10 min za bitku, Crevier-Morin (Banská Bystrica) 10 min za bitku, Kriška (Banská Bystrica) 10 min za napadnutie hlavy a krku , presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov
Poprad: Rychlík – Drgoň, Kramár, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Livingston, Bjalončík, Mashinter – Vandas, Zagrapan, Handlovský – Matúš Paločko, Matej Paločko, Mešár – Jevoš.
Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz, Vybíral – J. Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš – Kriška, Mlynarovič, D'Aoust – Sloboda, Dvorský, Melcher – Kabáč, Tamáši, Výhonský

Trenčín uspel v Košiciach

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v zápase 31. kola Tipos extraligy na ľade HC Košice 2:0. Ich góly strelili Lukáš Paukovček, Juraj Bezúch a Oliver Okuliar, brankár Connor Lacouvee dosiahol prvé čisté konto v slovenskej extralige.

Prvá tretina priniesla najmä bojovný hokej, ale vďaka vylúčeniam nebola núdza ani o gólové príležitosti. V 6. minúte nevyužil dve sľubné šance hostí Bezúch a brankár Sedláček podržal košický tím aj krátko na to v ďalšom oslabení. Neskôr sa k presilovkám dostal aj košický tím, v závere prvej tretiny aj 86-sekundovej o dvoch hráčov, ale spolupráci domácich hráčov chýbal moment prekvapenia a veľká prekážka v zakončení bol aj pozorný brankár Lacouvee.

V úvode druhej časti neotvorili skóre Jenyš ani Okuliar. Hostia dostali v 32. minúte takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, v ktorej Paukovček uplatnil dôraz na bránkovisku a zblízka prekonal Sedláčeka - 0:1. V závere druhej časti sa Košičania dostali k ďalšej presilovke o dvoch hráčov, ale "vojaci" sa ubránili.

Hostia vstúpili do tretej tretiny lepšie, viac držali puk a častejšie sa hralo pred Sedláčekom. V 50. minúte unikol domácej obrane Bezúch a poradil si aj s brankárom - 0:2. Košičania sa nevzdali, viac sa vrhli do ofenzívy, ale obrana Dukly im veľa nedovolila. V 55. minúte sa dostali k presilovke, ktorú zvýraznili hrou bez brankára, no ani v nej neskórovali. Naopak, Okuliar gólom do prázdnej bránky upravil na konečných 0:3.

Jan Šťastný, tréner HC Košice: "Rozhodla naša nemohúcnosť v presilovkách. Súper využil aspoň jednu a to de facto rozhodlo. Po prvej tretine bolo jasné, že kto dá prvý gól, ten môže pomýšľať na body. Počas zápasu nám pre tresty vypadli Růžička, Slovák a odstúpil Réway a keď nám niekto vypadne, tak je naša šanca na úspech nižšia. Dnes sme navyše narazili aj na výborne chytajúceho brankára hostí."
Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: "Z našej strany to bol solídny zápas. Prvá tretina bola v našom podaní pomalšia, akoby sme ešte boli v autobuse. Od druhej sme už boli lepší tím, Košice nás dostali pod tlak iba v našich oslabeniach. Vtedy nás podržali naše oslabovkové formácie a brankár Lacouvee. Po našom druhom góle bolo vidieť, že sme boli ešte zodpovednejší. Myslím si, že to bolo zaslúžené víťazstvo."

HC Košice - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 33. Paukovček (Ackered, Okuliar), 50. Bezúch (Starosta, Urban), 58. Okuliar (Valach, Ackered). Rozhodovali: Stano, T. Orolin - Jedlička, Gegáň, vylúčení: 5:7 na 2 min., navyše Růžička DKZ za napadn. rozhodcu a Slovák (obaja Koš.) 10 min. OT za nešp. správanie, Lemcke (Tren.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HC Košice: Sedláček - Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Cibák - Jenyš, Vrábeľ, Klhůfek - Réway, Mráz, Chovan - Belluš, Eliaš, Jokeľ - Milý, Havrila, Krasničan - Frič
HK Dukla Trenčín: Lacouvee - Ackered, Lemcke, Starosta, E. Švec, Ilenčík, Rajnoha, J. Urban - Hecl, Paukovček, Bezúch - Okuliar, Rehuš, Kettunen - Valach, Reddick, Berisha - Sádecký, Sojčík, Chromiak - Kukuča

Zvolen vyhral v Liptovskom Mikuláši

Hokejisti Zvolena zvíťazili v piatkovom zápase 31. kola Tipos extraligy na ľade Liptovského Mikuláša 3:1. Pripísali si tak šiesty triumf za sebou. Naopak, domáci utrpeli piatu prehru v sérii.

Ako prví mohli otvoriť skóre hostia, keď sa k zakončeniu dostal Zuzin, ale jeho pokus skončil na žŕdke. Hra sa neustále kúskovala a ani jeden z tímov sa nedostal do väčšej príležitosti. Až v 11. minúte sa Liptáci rútili traja na jedného, ale McShane neprekonal Rahma a v závere úvodného dejstva Melancon trafil iba konštrukciu domácej bránky.

Zvolenčania sa dočkali po 28 sekundách druhého dejstva. Kotvan v rohu útočného pásma vybojoval puk a prestrelil Kaarlehtoa. V 26. minúte už viedli hostia 2:0, keď sa presadil dôrazný Gubančok. Zvolen dobre bránil a kontroloval priebeh tretiny.

Úvod záverečnej dvadsaťminútovky vyšiel lepšie domácim. V 44. minúte putoval na trestnú lavicu Kotvan a Nemec z dorážky znížil na 1:2. Zvolenčanom však stačilo 68 sekúnd a do dvojgólového vedenia ich poslal Halama, ktorý trafil z modrej čiary a zároveň stanovil konečný výsledok.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly: 44. Nemec (Rud. Huna, Lištiak) - 21. Kotvan (Bondra, Jedlička), 26. Gubančok (Kolenič), 45. Halama (Meliško, McPherson). Rozhodovali: Šefčík, Fridrich - Junek, Hercog, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
Liptovský Mikuláš: Kaarlehto – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Rud. Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Tullio – Bača, Uhrík, Haluška
HKM Zvolen: Rahm  – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Ďuriš, Meliško – Nuutinen, Jedlička, Bondra – Zuzin, Halama, McPherson – Chlepčok, Tibenský, Marcinek – Kelemen, Gubančok, Kolenič

Michalovce si poradili s Novými Zámkami

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 31. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 3:1. Zemplínčania rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi v závere zápasu.
      
HK Dukla Ingema Michalovce - HC Nové Zámky 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 27. Korhonen, 57. Erkinjuntti (Lalancette), 60. McCormack – 28. Seppanen (Holovič). Rozhodovali: Výleta, Adamec – Valo, Stanzel, vylúčení: 2:3 na 2 min., vylúčení a oslabenia: 0:0, bez divákov
Michalovce: Tomek – Kolusz, Louis, Ťavoda, McCormack, Mihalik, Mudrák, Zekucia, Chalupa – Korhonen, Lalancette, Takáč – Erkinjuntti, Suja, Török – Regenda, Hickmott, Šoltés – Bartánus, Galamboš, Mašlonka
Nové Zámky: Kiviaho – Västilä, B.A.Clarke, Fereta, Ordzovenský, Holenda, Mikuš, Majdan, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Okoličány, Holovič, Seppanen – G.C.Clarke, Jurík, Andrisík – Zahradník, Ondrušek, Rehák

Viac o téme: HK Poprad HC Slovan Bratislava Tipos extraliga
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Milan Kapusta
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy