Hviezdny LeBron James je spoluvlastníkom Liverpoolu! Môže za to tento fakt

LeBron JamesLeBron James Zdroj: SITA/AP/Marcio Jose Sanchez

LIVERPOOL - Americký basketbalista LeBron James sa stal partnerom v spoločnosti Fenway Sports Group (FSG), čím vzrástol jeho vlastnícky podiel v anglickom futbalovom klube FC Liverpool. Okrem neho sú súčasť portfólia FSG aj bejzbalový klub Boston Red Sox či stajňa motoristickej série NASCAR Roush Fenway Racing.

Podľa denníka Boston Globe ide o investíciu vo výške približne 640 miliónov eur. Liverpoolu by mala pomôcť zvládnuť ťažké obdobie spôsobené pandémiou koronavírusu a umožniť pokračovanie v plánovanej prestavbe štadióna Anfield, ktorého kapacita by sa mala rozšíriť na 61-tisíc miest.

Na rozšírenie spolupráce s Jamesom a jeho obchodnými partnermi Maverickom Carterom a Paulom Wachterom, ktorí pôvodne vlastnili len 2 percentá, sa podľa agentúry AP teší aj vlastník FSG John W. Henry: "Ich príchod je dôležitý míľnik v histórii spoločnosti, ktorý len prehĺbi dlhotrvajúce priateľstvo, ktoré sa začalo ešte v roku 2010. Chcem ubezpečiť našich fanúšikov, že športový úspech je aj naďalej hnacím motorom nášho snaženia."

Viac o téme: LeBron James Liverpool FC
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy