Cavani vzdal poctu legende: Ikonická sedmička bude v Manchestri patriť Ronaldovi!

Cristiano Ronaldo v drese Manchestru UnitedCristiano Ronaldo v drese Manchestru United Zdroj: SITA/AP/Jon Super

MANCHESTER - Portugalský kanonier Cristiano Ronaldo dostane po návrate do Manchestru United späť dres s číslom sedem, ktorý nosil už pri svojom prvom angažmáne na Old Trafford. Tridsaťšesťročný futbalista v klube pôsobil šesť sezón v rokoch 2003 až 2009 a tento týždeň dotiahol prestup z Juventusu podpisom dvojročnej zmluvy.

Uruguajský útočník Edinson Cavani, ktorý so sedmičkou nastupoval v minulom ročníku a odohral s ňou aj nedeľný zápas s Wolverhamptonom (1:0), si namiesto toho vezme dvadsaťjednotku. Rovnaké číslo mu patrí v reprezentácii.

"Nebol som si istý, či bude možné, aby som mal zase sedmičku, takže by som sa chcel veľmi poďakovať Edimu za toto neuveriteľné gesto," odkázal päťnásobný víťaz Zlatej lopty budúcemu spoluhráčovi na twitteri United. Sedmičku na drese United v minulosti nosili klubové legendy ako George Best, Bryan Robson, Eric Cantona či David Beckham.

Ronaldo, ktorý sa po stredajšom zápase kvalifikácie MS s Írskom (2:1) stal historicky najlepším reprezentačným strelcom s bilanciou 111 gólov, by si mohol obnovenú premiéru v drese United odbiť v prvom kole Premier League po aktuálnej reprezentačnej pauze. Manchester v ňom bude 11. septembra hostiť Newcastle.

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Manchester United Edinson Cavani
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Twitter/BBC Sport, Manchester United
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy