Antonio Conte sa vracia do Premier League! Bývalý manažér Chelsea prevzal Tottenham

Antonio Conte sa stal novým manažérom TottenhamuAntonio Conte sa stal novým manažérom Tottenhamu Zdroj: tottenhamhotspur.com

LONDÝN - Talian Antonio Conte sa stal novým trénerom futbalistov Tottenhamu Hotspur. V klube anglickej Premier League nahradil na poste odvolaného Nuna Espirita Santa. S Londýnčanmi podpísal zmluvu do leta 2023 s opciou na jej prípadné predĺženie.

"Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť vymenovanie Antonia Conteho na post hlavného trénera do leta 2023 s možnosťou opcie," uviedli Spurs v oficiálnom vyhlásení.

Conte v predchádzajúcej sezóne získal titul s Interom Miláno v Serii A, no následne rezignoval. Tottenham s ním rokoval už počas letnej prestávky po odchode Joseho Mourinha.

"Som mimoriadne šťastný, že sa vraciam k trénerskej práci, navyše v tíme Premier League, ktorý má ambície hrať o popredné priečky. Nemôžem sa dočkať chvíle, keď začnem pracovať s mužstvom. Vždy ma charakterizovali odhodlanie a zápal, ktoré chcem teraz priniesť tímu a fanúšikom," povedal Conte.

Päťdesiatdvaročný kouč sa vracia do Premier League, v ktorej už v minulosti získal titul s FC Chelsea. S "The Blues" triumfoval aj v Pohári FA. V Serii A vybojoval s Juventusom Turín tri tituly za sebou a v roku 2016 priviedol taliansku reprezentáciu do štvrťfinále majstrovstiev sveta.

"Kohúti" po dobrom štarte do sezóny prehrali päť z uplynulých desiatich duelov a klesli v tabuľke na ôsmu priečku. Naposledy prehrali v sobotu s Manchestrom United (0:3). Informovala o tom agentúra AFP.

Viac o téme: Antonio Conte Tottenham Hotspur
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy