Legendárny Steven Gerrard sa už nevie dočkať začiatku na lavičke Aston Villa: Mám veľké ambície!

Steven Gerrard Steven Gerrard Zdroj: SITA/AP/Scott Heppell

LONDÝN - Steven Gerrad sa už nemôže dočkať prvého zápasu v pozícii trénera anglického futbalového klubu Aston Villa. Ten odohrá birminghamský klub v sobotu proti Brightonu. Dlhoročný hráč FC Liverpool nahradil vo funkcii Deana Smitha, ktorý v tíme skončil po piatich prehrách za sebou.

Aston Villa má na konte po jedenástich zápasoch len desať bodov a je tesne nad hranicou zóny zostupu. Nový tréner sa chystá tento stav zmeniť: "Mám veľké ambície a nemôžem sa dočkať ozajstného začiatku," povedal Gerrard. "Myslím si, že po rokoch hrania proti Ville viem, na čo klub má a aké sú tu štandardy."

Budúci mesiac čakajú "Villans" náročné zápasy proti Manchestru City, Chelsea Londýn a 11. decembra si zahrajú práve na Anfielde. Legenda anglického futbalu však berie zápas proti "červeným" ako každý iný: "Dôležité je pokúsiť sa získať na Anfielde maximum bodov. To je prístup, ktorý budeme mať ku každému zápasu."

Štyridsaťjedenročný Gerrard ukončil hráčsku kariéru pred piatimi rokmi v Los Angeles Galaxy, v minulej sezóne priviedol po dekáde k titulu škótsky klub Glasgow Rangers. Informovala agentúra AFP.

Viac o téme: Aston Villa Steven Gerrad
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy