VIDEO Foden zariadil najtesnejší triumf City, Welbeck v posledných sekundách zarmútil Chelsea

Phil Foden v súbojiPhil Foden v súboji Zdroj: SITA/AP/Ian Walton

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City vyhrali v 20. kole anglickej ligy na ihrisku nováčika Brentfordu 1:0. Obhajca titulu zvíťazil v Premier League po desiatykrát za sebou a neúplnú tabuľku vedie o osem bodov pred Chelsea. "Blues" doma iba remizovali s Brightonom 1:1, o víťazstvo prišli v nastavení.

Triumf "Citizens" na štadióne londýnskeho celku zariadil v 16. minúte Foden, ktorý z prvej usmernil medzi tri tyče center De Bruyneho. Jeho gól musel kvôli možnému ofsajdu potvrdiť videorozhodca. V závere sa presadil aj jeho spoluhráč Laporte, tentoraz však VAR odhalil tesný ofsajd a gól neuznal.

Welbeck zarmútil londýnsku Chelsea

Danny Welbeck a jeho Galéria fotiek (11) Zdroj: TASR/AP/Alastair Grant

Chelsea proti Brightonu poslal do vedenia na Stamford Bridge v 28. minúte Lukaku. V prvej minúte nastavenia ale tiež hlavou vyrovnal Welbeck. Zverenci trénera Thomasa Tuchela uhrali nerozhodný výsledok v treťom z posledných štyroch ligových duelov, napriek tomu poskočili na druhé miesto o bod pred Liverpool, ktorý má zápas k dobru. Brighton nevyhral vonku v lige siedmy zápas po sebe, posunul sa ale na jedenáste miesto.

Premier League - 20. kolo:

Chelsea Londýn - Brighton & Hove Albion 1:1 (1:0)
Góly: 28. Lukaku - 90+1. Welbeck

Brentford - Manchester City 0:1 (0:1)
Gól: 16. Foden

Viac o téme: Chelsea Londýn Danny Welbeck Manchester City FC Phil Foden
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: DAZN
  • Zdroj: TASR, ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy