VIDEO Nahnevaný Ronaldo sa porúčal z ihriska: Rangnick vysvetlil, prečo ho vystriedal

Portugalský strelec Cristiano Ronaldo bol vystriedaný už v 71. minútePortugalský strelec Cristiano Ronaldo bol vystriedaný už v 71. minúte Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham

MANCHESTER - Tréner futbalistov Manchestru United Ralf Rangnick chápe nahnevanú reakciu hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda, ktorého v stredajšej dohrávke 17. kola anglickej ligy na ihrisku nováčika Brentfordu napriek jeho nevôli v 71. minúte vystriedal.

Nemecký kouč vraj chcel predísť tomu, aby "červení diabli" v Premier League druhýkrát za sebou prišli o vedenie 2:0. Ronaldovi svoje rozhodnutie vysvetlil a po výhre 3:1 vyhlásil, že by rovnaký krok urobil znova. Dodal, že s tridsaťšesťročným Portugalčanom nemá žiadny problém.

Evidentne nespokojný Ronaldo si pri príchode na lavičku chcel nasadiť bundu, ale namiesto toho ju odhodil a sadol si. "Cristiano bol nešťastný. Je to strelec, rád by zostal a dal gól, ale pre nás bolo dôležitejšie aby sme zostali kompaktní a mali hlavičkárov, ktorí by odvrátili ich štandardné situácie. Keď sme dali tretí gól, presne to som mu povedal," citoval Rangnicka klubový web.

"Pýtal sa ma, prečo som ho vystriedal. Povedal som mu, že som to urobil v záujme tímu. Presne to isté sa nám stalo v sobotu proti Aston Ville, kde sme tiež štvrť hodiny pred koncom viedli 2:0," uviedol šesťdesiattriročný Nemec .

Nechcel urobiť tú istú chybu

Manchester nakoniec vo Villa Parku iba remizoval 2:2. "Proti Brentfordu sme nechceli urobiť tú istú chybu. Rozhodol som sa vrátiť k hre na päť obrancov, poslať na ihrisko Harryho Maguirea a Marcusa Rashforda ako rýchle krídlo na pravej strane. Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie," vyhlásil Rangnick.

Práve Rashford v 78. minúte zvýšil na 3:0 a kamera následne zabrala Rangnicka v konverzácii s Ronaldom. "Povedal som mu: 'Chápem, Cristiano, že si stále ambiciózny a chceš strieľať góly, ale ak sa jedného dňa tiež staneš trénerom, dúfam, že urobíš to isté rozhodnutie,'" konštatoval Rangnick.

"Nečakal som, že ma po vystriedaní objíme. Nemám s Cristianom absolútne žiadny problém. Vrátil sa ale po ľahšom zranení, kvôli ktorému nehral dva týždne. Keď vediete 2:0, zostáva 15 minút do konca a na lavičke máte hráča ako Marcus alebo Anthony Martial, prečo by ste to nevyužili? Preto by som to urobil znova," povedal bývalý tréner Stuttgartu, Hannoveru, Schalke, Hoffenheimu alebo Lipska.

"Som tu šesť týždňov a s Cristianom som nemal žiadne problémy. Bavili sme sa spolu pred pohárovým zápasom s Aston Villou a potom pred ligovým zápasom s Villou. Povedal mi, že má drobný problém s ohýbačom bedra, a dohodli sme sa medzi sebou, že bude lepšie, aby ho tento typ zranenia už potom vôbec netrápil, preto v tých dvoch zápasoch chýbal. Proti Brentfordu už bol k dispozícii, preto hral od začiatku," podotkol Rangnick, ktorý povedie Manchester do konca sezóny a potom bude v slávnom klube ďalšie dva roky v úlohe poradcu.

United zvíťazili v lige po dvoch stretnutiach a bodovo sa dotiahli na šiesty Arsenal, ktorý ale zohral o duel menej.

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Manchester United Ralf Rangnick
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Sky Sports News; YouTube/BT Sport, Twitter/Man United News
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy