Lampard bol oficiálne predstavený ako nový manažér Evertonu: Je to pre mňa veľká česť

Frank Lampard sa stal novým manažérom EvertonuFrank Lampard sa stal novým manažérom Evertonu Zdroj: Twitter - Everton FC

LIVERPOOL - Bývalý anglický reprezentant Frank Lampard sa v pondelok oficiálne stal novým trénerom futbalistov FC Everton. S klubom sa dohodol na zmluve na dva a pol roka. Na lavičke 16. tímu anglickej Premier League vystriedal Španiela Rafaela Beniteza, ktorý skončil 16. januára po prehre s Norwichom City.

Ďalšími kandidátmi na tento post boli Portugalec Vitor Pereira či dočasný tréner Duncan Ferguson. Tím oslovil aj svojho niekdajšieho hráča a odchovanca Waynea Rooneyho, ktorý ponuku odmietol, pretože chce dodržať zmluvu na lavičke druholigového Derby County. "Je pre mňa veľká česť prísť do klubu s takouto tradíciou. Som hladný po práci, z vedenia klubu cítim veľké ambície. Dúfam, že aj oni vnímajú moje odhodlanie tvrdo drieť," povedal Lampard na oficiálnom webe "karameliek".

 

 

Everton prehral desať z predchádzajúcich trinástich zápasov a na nového lodivoda čaká rušný začiatok. V pondelok sa končí prestupové okno a do tímu má namierené na hosťovanie holandský stredopoliar Donny van de Beek z Manchestru United, pričom sa očakávajú aj ďalšie prestupy. Podľa informácií, ktoré zachytila TASR, si Lampard skladá aj vlastný realizačný tím. Mohol by v ňom byť napríklad Angličan Paul Clement, ktorý pôsobil ako asistent v Paríži St. Germain, Reale Madrid či Bayerne Mníchov.

 

 

Štyridsaťtriročný Lampard predtým koučoval Chelsea, kde skončil pred rokom. Londýnsky klub viedol 18 mesiacov, na začiatku trénerskej kariéry bol v rokoch 2018 až 2019 kormidelník druholigového Derby County. Na lavičke Evertonu bude prvýkrát v sobotnom pohárovom zápase proti Brentfordu. O tri dni neskôr čaká na jeho nových zverencov dôležité ligové stretnutie na pôde Newcastlu United, za ktorý chytá slovenský brankár Martin Dúbravka. Obom tímom hrozí zostup z najvyššej súťaže. "Môj prvý odkaz hráčom je, že sme v tom spolu. Keď odvedieme poctivú prácu, fanúšikovia nás podporia," dodal Lampard.

Viac o téme: Frank Lampard FC Everton
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy