VIDEO Manchester je po derby opäť modrý, Arsenal sa vezie na víťaznej vlne

Hráči Manchestru City oslavujú gólHráči Manchestru City oslavujú gól Zdroj: SITA/AP/Jon Super

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City zvíťazili v nedeľu v mestskom derby nad United 4:1. Po dvoch góloch v drese víťazov dali v zápase 28. kola anglickej Premier League Kevin De Bruyne a Riyad Mahrez. City si upevnilo prvú priečku v tabuľke, vedie o šesť bodov pred Liverpoolom.

United chýbal pre zranenie Cristiano Ronaldo a za odvekým rivalom zaostávali od úvodu duelu. De Bruyne otvoril skóre duelu v 5. min, keď ho v šestnástke ideálne našiel spätnou prihrávkou Bernardo Silva. Odpoveď ešte prišla v 22. min z kopačky Jadona Sancha, no Belgičanovi aj tak napokon patril v stretnutí rozdielový gól. Dosiahol ho v 28. min, keď hostia urobili chybu v rozohrávke na obrannej polovici a De Bruyneho si opäť našla lopta vo veľkom vápne.

Druhý polčas patril alžírskemu zakončovateľovi Mahrezovi. Ten sa najprv presadil v 68. min po rohovom kope a v nadstavenom čase pridal ešte poistku, keď sa tesne vyhol ofsajdovej pasci.

Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili v nedeľnom zápase 28. kola anglickej Premier League na ihrisku Watfordu 3:2. Pripísali si štvrtý úspech v sérii. Za Watford nenastúpil slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Premier League - 28. kolo:
FC Watford - FC Arsenal 2:3 (1:2)
Góly: 11. Cucho, 87. Sissoko - 5. Odegaard, 30. Saka, 52. Martinelli  
/J. Kucka (Watford) sedel na lavičke/

Manchester City - Manchester United 4:1 (2:1)
Góly: 5. a 28. De Bruyne, 68. a 90.+2. Mahrez - 22. Sancho

Viac o téme: FC Arsenal FC Watford
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy