Klopp si veľmi cení víťazstvo nad Arsenalom: Poraziť v súčasnosti takýto tím je naozaj výnimočné!

Radosť hráčov Liverpoolu po góle JotuRadosť hráčov Liverpoolu po góle Jotu Zdroj: SITA/AP/Ian Walton

LIVERPOOL - Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp si veľmi cenil to, že jeho zverenci v stredajšej dohrávke 27. kola anglickej ligy zvíťazili na ihrisku "Kanonierov" 2:0. Liverpool vďaka tomu stráca na obhajcu titulu Manchester City iba bod. Klopp ale odmietol, že výhodu jeho tímu proti "Citizens" v boji o titul predstavuje útok.

Arsenal šiel do zápasu s Liverpoolom so sérii piatich ligových výhier. Hostia rozhodli o triumfe v 54. a 62. minúte, kedy sa trafili Diogo Jota a Roberto Firmino. Liverpool zvíťazil v Premier League po deviatykrát v rade.

"Od januárovej semifinálovej odvety v Anglickom ligovom pohári na Arsenale sme oproti súperovi odohrali o šesť stretnutí viac. Neustále cestujeme, jazdíme sem a tam, sme na hoteli... Od nášho posledného stretnutia s Arsenalom sme odohrali už 13 zápasov, zatiaľ čo oni sedem. Trinásť zápasov znie šialene a neskončí to. Nesťažujem sa ale, tak to jednoducho je," citoval Kloppa klubový web.

"Prebúdzame sa v iných hoteloch, niekto vám vždy povie, kde sa nachádza reštaurácia, a snažíme sa zapamätať si číslo izby. Taký je teraz náš život. Preto mám obrovskú radosť z víťazstva na Arsenalu, pretože poraziť v súčasnosti takýto tím 2:0 je naozaj výnimočné," uviedol päťdesiatštyriročný Nemec.

Jürgen Klopp Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/Ian Walton

Porovnávanie útočnej sily považuje za vtip

Liverpool zdramatizoval boj o titul, v apríli sa navyše predstaví na ihrisku Manchestru City. Klopp si ale nemyslí, že výhodou jeho tímu je väčšia útočná sila. "Citizens" majú v kádri iba jedného hrotového útočníka Gabriela Jesusa.

"Úprimne, takéto debaty nemám rád. Baviť sa o City v tom zmysle, že im chýba útočník, je vtip. Proti Crystal Palace si vytvorili päť šesť jasných šancí, nemalo to nič spoločné s absenciou útočníka. Chcete tým povedať, že De Bruyne trafil brvno, pretože to nie je útočník? Nemôžete začínať podobné diskusie, ako sa vám zachce. Na jednu stranu ide o najlepší tím na svete a na strane druhej potrebujú útočníka. Futbal nie je tak jednoduchý, že skrátka postavíte útočníka a on zrazu situáciu dotiahne do konca," konštatoval Klopp.

Súčasný káder Liverpoolu označil za najlepší od svojho príchodu k tímu v októbri 2015. "Vtipné na tom je, že okrem (januárovej posily) Luisa (Díaza) je to ten istý tím, ktorý sme mali na začiatku sezóny. Len sme nemali všetkých hráčov k dispozícii. Teraz je to naopak a vďaka tomu máme tím, po ktorom sme vždy túžili," vyhlásil niekdajší tréner Dortmundu.

Viac o téme: Jürgen Klopp Arsenal Londýn Liverpool FC
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy