Wayne Rooney a Patrick Vieira boli zaradení do Siene slávy Premier League: Je to veľká česť

Wayne Rooney v drese Manchestru UnitedWayne Rooney v drese Manchestru United Zdroj: SITA/AP/Scott Heppell

LONDÝN - Patrick Vieira a Wayne Rooney sa stali novými členmi Siene slávy futbalovej Premier League. Francúzsky reprezentant odohral v najvyššej anglickej súťaži 307 duelov, v roku 2004 priviedol Arsenal Londýn ako kapitán k titulu bez jedinej prehry v sezóne. Rooneymu patrí druhá priečka v historickej tabuľke strelcov PL s 208 presnými zásahmi.

Rooney obliekal dres Evertonu a Manchestru United. Aktuálne trénuje druholigové Derby County. "Je pre mňa veľkou cťou byť v Sieni slávy v takej úžasnej skupine hráčov. Vždy bolo mojím snom stať sa profesionálnym futbalistom, dávať góly a vyhrávať trofeje. Mal som šťastie, že som mohol päťkrát v súťaži triumfovať," uviedol Rooney podľa agentúry DPA.

 

 

Vďaku za ocenenie prejavil aj rodák z Dakaru a majster sveta s tímom Francúzska z roku 1998. "Keď som sa to dozvedel, zaspomínal som si, ako som začínal ako malý chlapec v Senegale a na predmestí Paríža. Byť dnes v spoločnosti takých mien ma napĺňa hrdosťou a dáva mi pochopiť, že aj ja som mal svoje kvality. Mal som šťastie, že som mohol nastupovať s hráčmi ako Thierry Henry či Dennis Bergkamp. Bola to dobrá kariéra," zaspomínal si Vieira.

Patrick Vieira Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA

Viac o téme: Patrick Vieira Wayne Rooney Premier League
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy