V Manchestri United začali s prvými čistkami! Old Trafford opustila dvojica známych skautov

Old TraffordOld Trafford Zdroj: SITA/AP/Jon Super

MANCHESTER - Anglický futbalový klub Manchester United opustili hlavný skaut Jim Lawlor a šéf globálneho skautingu Marcel Bout. Lawlor skončil v organizácii po 16-tich rokoch, Bout po ôsmich, keď na Old Trafford prišiel v roku 2014 ako súčasť tímu trénera Louisa van Gaala.

ManUtd prehral v utorkovej dohrávke 30. kola Premier League na pôde rivala FC Liverpool hladko 0:4, pričom zápas jasne ukázal markantný rozdiel v kvalitách dvoch historicky najúspešnejších anglických tímov. Dočasný kouč "červených diablov" Ralf Rangnick po stretnutí priznal, že jeho tím bude potrebovať desať nových hráčov, aby sa kvalitatívne dotiahol na súpera. "Nie sme dostatočne dobrí, aby sme mohli vziať body Liverpoolu. Ukázal nám svoj kaliber. Liverpool je pred nami o šesť rokov," vyhlásil Rangnick, ktorého by mal po sezóne nahradiť na poste trénera Holanďan Erik ten Hag.

Podľa agentúry AFP bude vedenie United počas nadchádzajúceho leta mimoriadne aktívne na transferovom trhu v snahe získať špičkových hráčov. Pri vytypovaní posíl pomôžu už noví skauti. Práve angažovanie Lawlora a Bouta sa podľa britských médií považuje za jeden z hlavných dôvodov uplynulých neúspechov manchesterského klubu, ktorý sa márne snaží oživiť zašlú slávu. Na zisk akejkoľvek významnej klubovej trofeje čaká už päť rokov.

Viac o téme: Manchester United Premier League
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy