Steven Gerrard dostal v Aston Ville padáka! Klub chce jedného z TOP trénerov

Dnes už bývalý manažér Aston Villy Steven GerrardDnes už bývalý manažér Aston Villy Steven Gerrard Zdroj: SITA/AP/John Walton

BIRMINGHAM - Steven Gerrard skončil ako tréner futbalistov Aston Villy. Vedenie klubu ho odvolalo po štvrtkovej prehre v 12. kole najvyššej anglickej súťaže na pôde Fulhamu 0:3, po ktorej figurujú Birminghamčania len jednu priečku nad pásmom zostupu.

Štyridsaťdvaročný Gerrard, bývalý anglický reprezentant a kapitán FC Liverpool, odštartoval trénerskú kariéru na najvyššej úrovni na lavičke Glasgowa Rangers. V roku 2021 doviedol "jazdcov" k škótskemu titulu, keď sa mu podarilo prelomiť dlhú dominanciu Celticu Glasgow.

Vlani v novembri zamieril do Aston Villy, kde však na úspech nedokázal nadviazať. V tejto sezóne zvíťazili jeho zverenci iba v dvoch z jedenástich ligových vystúpení. Fanúšikovia po prehre na štadióne Fulhamu vypískali Gerrarda aj hráčov.

"Aston Villa potvrdzuje, že hlavný kouč Steven Gerrard odišiel z klubu s okamžitou platnosťou. Ďakujeme mu za tvrdú prácu a nasadenie a želáme mu všetko najlepšie do budúcnosti," citovala stanovisko "Villans" agentúra AFP.

Gerrard nedodržal kontrakt na 3,5 roka po tom, ako mužstvo zvíťazilo len v trinástich zo 40 zápasov pod jeho vedením, devätnásťkrát prehralo. V predchádzajúcej sezóne skončil tím v Premier League na štrnástom mieste.

Pochettino, Tuchel alebo Emery? 

Majitelia Aston Villy, miliardári Nassef Sawiris a Wes Edens, chcú namiesto Gerrarda angažovať renomovaného kouča. Podľa britských médií je jeden z kandidátov na tento post Maurico Pochettino - bývalý kormidelník Paríža St. Germain a Tottenhamu Hotspur.

V kuloároch sa spomínajú aj Thomas Tuchel, ktorý do septembra viedol londýnsku Chelsea, či lodivod Villarrealu Unai Emery.

Stredopoliar birminghamského klubu John McGinn tvrdí, že nie je správne hodiť všetku vinu za zlé výsledky na Gerrarda.

"Na výsledkovej kríze nesieme vinu všetci. Sklamali sme našich fanúšikov, ktorí cestujú na naše zápasy aj na ihriská súperov, a dostali sme trénera pod paľbu kritiky. Nezáleží na tom, kto je pri kormidle tímu. Všetci by sme sa mali pozrieť do zrkadla," zdôraznil McGinn.

Viac o téme: Aston Villa Steven Gerrard Fulham FC
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Aston Villa
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy