Takéto slová od neho nepočujete často: Guardiola skritizoval hráčov aj fanúšikov City

Tréner Manchestru City Pep GuardiolaTréner Manchestru City Pep Guardiola Zdroj: SITA/AP/Dave Thompson

MANCHESTER - Napriek tomu, že futbalisti Manchestru City vo štvrtkovej dohrávke anglickej ligy proti Tottenhamu dotiahli dvojgólové polčasové manko a na svojom štadióne zvíťazili 4:2, vyslúžili si od trénera Pepa Guardiolu tvrdú kritiku.

Španielsky kouč tiež domácim fanúšikom vytkol nedostatočnú podporu.

Za Tottenham v závere prvého polčasu skórovali Dejan Kulusevski a Emerson Royal. Po zmene strán zariadil obrat úradujúcich majstrov predovšetkým Rijád Mahrez, ktorý dva góly strelil a jeden pripravil pre Erlinga Haalanda. Prvý gól City dal Julián Álvarez.

Keď budeme hrať takto, budeme strácať body

"Mali sme šťastie, ale keď budeme hrať takto, budeme strácať body. Chýbala mi vášeň, zápal a túžba vyhrať od prvej minúty. To isté fanúšikovia, ktorí boli prvých 45 minút ticho," povedal Guardiola v televíznom rozhovore.

Frustrovaný Erling Haaland (uprostred) Galéria fotiek (13) Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson

"Vlastne bučali, keď sme prehrávali. Možno je to rovnaké ako s naším tímom a sme pohodlní, pretože sme získali štyri tituly za posledných päť rokov. Po góle fanúšikovia začali reagovať, ale o to mi nejde. Chcem späť našich domácich priaznivcov," uviedol tréner.

Súperom sme darovali góly

Jeho zverenci pred Tottenhamom v manchesterskom derby prehrali s United 1:2 a vo štvrťfinále Ligového pohára podľahli aj vonku Southamptonu 0:2.

"Či náš plameň vyhasol? Rozhodne. Inak by sme nedostávali také góly. Súperom sme ich darovali. Šťastie, aké sme mali proti Tottenhamu, nabudúce mať nebudeme," vyhlásil Guardiola.

Futbalista Tottenhamu Emerson Royal Galéria fotiek (13) Zdroj: TASR/AP/Dave Thompson

Jeho zverenci v tabuľke anglickej ligy stiahli náskok vedúceho Arsenalu na päť bodov, hoci londýnsky líder má stretnutie k dobru.

"Chcem Arsenal poraziť, ale keď budeme hrať takto, tak nás zničí. Arsenal je rozbehnutý, skoro dve dekády nevyhral Premier League. V City je všetko na pohodu, ale súperi nečakajú," vyhlásil bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mníchov.

Viac o téme: Pep Guardiola Premier League Antonio Conte Manchester City Tottenham Hotspur
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy