Conte velebí Harryho Kanea: Rád by som mu pomohol s Tottenhamom niečo vyhrať

Na snímke vpravo Harry Kane sa teší so spoluhráčmi po strelení góluNa snímke vpravo Harry Kane sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu Zdroj: TASR/AP/Frank Augstein

LONDÝN - Tréner futbalistov Tottenhamu Antonio Conte ocenil útočníka Harryho Kanea.

Kapitán anglickej reprezentácie napriek horúčke rozhodol o pondelňajšej ligovej výhre 1:0 v londýnskom derby na ihrisku Fulhame a 266. gólom vyrovnal klubový rekord zosnulého Jimmyho Greavesa. Conte by rád Kaneovi pomohol k zisku tímovej trofeje, ktorá mu stále uniká.

Dvadsaťdeväťročný útočník skóroval v úvodnej minúte nastavenie prvého polčasu, kedy strelou k žrdi z otočky spoza vápna prekonal brankára Bernda Lena. Štýlovo tak oslávil 300. ligový štart za Tottenham.

Kane za londýnsky klub debutoval v auguste 2011 a na 266 gólov v drese "Kohútov" potreboval 415 súťažných zápasov. Greavesovi stačilo 379 zápasov. Za Tottenham hral v rokoch 1961 až 1970.

Aleksandar Mitrovič a Cristian Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

"Dnes bol úžasný. Strelil parádny gól. To zakončenie, kontrola lopty, následná strela... Jedine prvotriedny útočník dokáže takto skórovať," uviedol Conte na tlačovej konferencii.

"Rád by som zdôraznil, že Harry hral s horúčkou a nebolo mu dobre, ale chcel nastúpiť. Chápe, že je pre nás kľúčovým hráčom spolu s (brankárom) Hugom (Llorisom). Mám veľkú radosť, pretože bol odmenený gólom," povedal taliansky kouč.

Harry Kane a Issa Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Kane patrí dlhodobo medzi najlepších svetových útočníkov. Vďaka 199 gólom je tretím najlepším kanonierom v histórii Premier League. Hranicu 200 gólov v nej doteraz pokorili len Wayne Rooney (208) a Alan Shearer (260).

S 53 zásahmi je Kane spolu s Rooneym aj najlepším strelcom anglickej reprezentácie. Naďalej sa mu však vyhýbajú tímové úspechy, s Tottenhamom ani Anglickom žiadnu trofej nezískal.

Tottenham miluje, má ho v srdci

"Rád by som jemu aj jeho spoluhráčom pomohol s Tottenhamom niečo vyhrať, pretože Tottenham miluje. Má ho v srdci," konštatoval Conte.

Harry Kane oslavuje gól Galéria fotiek (8) Zdroj: TASR/AP/Frank Augstein

V anglickej lige strácajú jeho zverenci na vedúci Arsenal 14 bodov. Koncom januára sa predstaví vo štvrtom kole Anglického pohára na ihrisku druholigového Prestonu. V osemfinále Ligy majstrov, v ktorej v sezóne 2018/19 dokráčali do finále, ich čaká taliansky obhajca titulu AC Miláno.

Mohlo by to pre nás znamenať obrat

Londýnsky celok zabral po dvoch ligových porážkach a na tretí Newcastle a štvrtý Manchester United mu chýbajú tri body. "Dobre sme odpovedali. Po prehrách s Arsenalom a Manchestrom City, prvými dvoma tímami tabuľky, som po hráčoch chcel, aby ukázali vlastnosti z minulej sezóny, ktoré nám pomohli do Ligy majstrov.

Mohlo by to pre nás znamenať obrat. Nezabudnite, že sme hrali proti prekvapeniu sezóny. Fulham nás v prípade výhry mohol v tabuľke preskočiť. Nie je ľahké zvíťaziť na jeho ihrisku. Preto mám veľkú radosť," vyhlásil Conte.

Viac o téme: Antonio Conte Tottenham Hotspur Harry Kane
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy