VIDEO Z auta ostal len vrak: Slávny jazdec skončil v nemocnici, na Dakare pokračovať nebude

Carlos Sainz počas etapy na DakareCarlos Sainz počas etapy na Dakare Zdroj: Profimedia

RIJÁD - V deviatej etape sa skončila Rely Dakar pre trojnásobného víťaza v kategórii automobilov Španiela Carlosa Sainza.

Dvojnásobný majster sveta v rely sa asi šesť kilometrov po štarte so svojím audi prevrátil po skoku z piesočnej duny na strechu. Snahu o pokračovanie v súťaži napokon trojnásobný víťaz pretekov vzdal.

Nakoniec musel odstúpiť

Sainz aj jeho spolujazdec Lucas Cruz vystúpili z havarovaného vozidla bez zranení, napriek tomu zamierili do nemocnice v Rijáde na vyšetrenie. Podľa usporiadateľov si však 60-ročný španielsky jazdec počas cesty vyžiadal u pilota návrat k poničenému autu, aby skúsil pokračovať.

Nakoniec ale musel vzdať a odstúpiť. Ako uviedli organizátori, pokračovať mu znemožnili pretrvávajúce bolesti na pravej strane hrudníka.

Sainz vyhral prvú etapu tohtoročného ročníka a súťaž viedol ešte po druhom dni. Potom ale nabral stratu a v šiestej etape mal navyše nehodu, po ktorej sa prepadol poradím ešte viac.

Po pondelňajšom voľnu patrilo Sainzovi v celkovom poradí až 100. miesto so stratou vyše 29 hodín vedúceho obhajcu prvenstva Násira Attíju z Kataru.

Továrenský tím Audi prišiel už skôr o francúzsku hviezdu Stéphanea Peterhansela. Štrnásťnásobný víťaz Dakaru skončil v súťaži po havárii v šiestej etape.

Viac o téme: Carlos Sainz Rely Dakar
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Marc Martín, Somos Dakar
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy