Čakanie na výhru sa opäť predlžuje: Žilina doma podľahla Ružomberku bez streleného gólu

Na snímke sprava Alexander Mojžiš a Martin Rymarenko (obaja Ružomberok)Na snímke sprava Alexander Mojžiš a Martin Rymarenko (obaja Ružomberok) Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

ŽILINA - Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v piatkovom stretnutí 4. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti Fortuna ligy na ihrisku MFK Ružomberok 2:0. Góly hostí strelili v druhom polčase Martin Boďa a Martin Regáli. Ružomberčania sa posunuli v tabuľke na druhé miesto o dva body pred Trnavu, ktorú v nedeľu čaká derby s vedúcim Slovanom Bratislava. Žilina čaká na výhru už päť zápasov, zostáva na šiestom mieste.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly: 55. Boďa, 90.+2 Regáli. Rozhodovali: Kružliak - Štrbo, Jekkel, ŽK: Leitner, Paur - Luterán, Regáli, 462 divákov.

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Kopas, Leitner (46. Anang) - Ďuriš, Mráz, Gono (46. Myslovič), Sauer (84. Owusu), Paur (84. Jambor) - Jánošík (46. Kaprálik), Rusnák

MFK Ružomberok: Krajčírik - Madleňák, Mojžiš, Maslo (62. Mrva), Fabiš - Luterán - Rymarenko (81. Ďungel), Kochan, Domonkos (46. Múdry), Regáli - Boďa (68. Gerec)

Do zápasu lepšie vstúpili Ružomberčania a brankár MŠK Belko mal od úvodu plné ruky práce. V 3. minúte si poradil s hlavičkou Domonkosa, po štvrťhodine hry vytlačil aj výstavnú strelu kapitána hostí Masla, ktoré smerovala do ľavého horného rohu. Až v 20. min dokázali pohroziť aj domáci, Maslo v poslednej chvíli zakročil po centri Rusnáka na nabiehajúceho Paura. Ružomberok bol v prvom polčase jednoznačne lepší tím, no chýbala mu efektivita v koncovke. V 25. min sa Boďa dostal k odrazenej lopte a strelou zvnútra šestnástky len o milimetre minul žilinskú bránu. V 30. min zahodili hostia tutovku, keď Regáli prihral pred bránu Domonkosovi a ten netrafil ideálne loptu.

Na snímke zľava Matej Galéria fotiek (6) Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

"Šošoni" v závere prvého a na začiatku druhého polčasu ožili, no ich ofenzívna snaha bola jalová. V 55. min sa dočkali gólu Ružomberčania, obranca Kopas spravil v obrane obrovskú chybu a dal možnosť Boďovi, ktorý strelou spoza šestnástky zakončil presne k žrdi - 0:1. Žilina odpovedala šancou Kaprálika, ktorý hlavičkou tesne minul bránu hostí. V 65. min sa ocitol v sľubnej pozícii Paur, no preváhal správny moment na strelu. Hostia mohli zvýšiť náskok v 73. min, keď striedajúci Gerec dvakrát zakončil a jeho druhá strela sa obtrela o brvno. Domáci v závere v snahe vyrovnať vsadili všetko vabank, v nadstavenom čase však prepadli vzadu a "Ruža" zvládla prečíslenie 3 na 2 na jednotku, keď víťazstvo spečatil Regáli - 0:2.

Viac o téme: MŠK Žilina MFK Ružomberok
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy