Podbrezová po ôsmich zápasoch naďalej bez prehry, Skalica si pripísala prvý triumf v sezóne!

Na snímke radosť hráčov Podbrezovej, zľava Moses Cobnan a Matej GrešákNa snímke radosť hráčov Podbrezovej, zľava Moses Cobnan a Matej Grešák Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

SKALICA - Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v utorkovom domácom stretnutí 8. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina 1:0. Naplno zabodovali po štyroch dueloch a pripísali si druhú výhru v sezóne.

O jediný zásah stretnutia sa postaral v 40. minúte Jaroslav Mihalík, ktorý využil chybu brankára Belka a z diaľky umiestnil loptu do odkrytej brány. "Žlto-zelení" prehrali druhýkrát v sezóne a druhýkrát v priebehu troch duelov.

MFK Skalica - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Gól: 40. Mihalík. ŽK: Čögley, Blažek, Černek - Bari. Rozhodovali: Kružliak – Weiss, Roszbeck, 1775 divákov

Skalica: Junas - Čögley, Blažek, Podhorin, Černek - Nagy, M. Hollý - Mihalík (67. Baumgartner), Vlasko (67. Fábry), Yao (77. Václav) - Haša (86. Šebesta)

Žilina: Belko - Rusnák, Stojčevski (77. Leitner), Nemčík, Bari - Myslovič, Kopas, Gidi (46. Iľko) - Ďuriš, Jambor (46. Kaprálik), Galčík (77. Jibril)

hlasy po zápase /zdroj: mskzilina.sk/:

Juraj Jarábek, tréner MFK Skalica: "Musím pochváliť celý tím. Bolo tam veľa energie, nadšenie, srdce a duša. Všetko, čo má byť. Ďakujem fanúšikom, ktorí vytvárajú výborné prostredie. Vedeli sme, čo bude platiť na Žilinu, ktorú dobre poznám, hoci tréner Hynek to čiastočne zmenil.

Každý si dnes zaslúži pochvalu, aj tí, čo nastúpili v priebehu druhého polčasu. Pritom toto bol ešte ťažší zápas ako cez víkend proti Trnave."

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Veľmi slabý výkon z našej strany. Vôbec si nedokážem vysvetliť, prečo sme boli takí nepresní. Skúsený tím ako je Skalica hneď spozoroval, že sme nervózni a ešte viac na nás pritlačil. Jediné, čo ma dnes potešilo, bola akcia so zakončením Matúša Rusnáka v prvom polčase.

V tréningu alebo v inom zápase by však podľa mňa skóroval. Prestáli sme nepresvedčivý začiatok s odvolanou penaltou a myslel som si, že už sa začneme dostávať do zápasu. Toľkými chybami a nepresnosťami sa však zneistil celý tím. Navyše, aj Belko si dnes nevybral ideálny deň.

Následne prišla najväčšia chyba pred gólom, ktorý nás ešte viac utlmil. Skalica nás však predčila takmer vo všetkom. V dôraze, v tvrdosti, v súbojoch či v disciplinovanosti. Skúsene nám prerušila zopár brejkov aj za cenu žltých kariet, ktoré mohli dopadnúť úplne inak. No a naše príležitosti v predfinálnej fáze sme nedokázali pretaviť do veľkých šancí. Nie sme z toho vôbec šťastní, ale musíme sa čo najskôr oklepať a ísť naplno do stretnutia s Podbrezovou."

V Podbrezovej bezgólová remíza

Futbalisti Podbrezovej zostávajú aj po 8. kole jediným tímom Fortuna ligy bez prehry. V utorkovom stretnutí remizovali na vlastnom ihrisku s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0.

V tabuľke sú na druhom mieste so 14 bodmi a mankom štyroch bodov na vedúci Slovan, ktorý má pred sebou stredajší súboj s Dunajskou Stredou. Zlaté Moravce naopak zostávajú naďalej bez víťazstva. V ročníku zaznamenali štvrtú remízu.  

FK Železiarne Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0
ŽK: Pavúk (Podbrezová). Rozhodovali: Glova - Straka, Vass, 481 divákov

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Godál, Grešák (74. Talakov) – Ďatko, Bariš (46. Grendel), Bakaľa, Kukoľ (85. Šikula) - Cobnan, Kuzma (46. Breznaník), Masaryk (46. Pavúk)

Zlaté Moravce: Lukáč - Almeida, Bednár, Pintér, Suľa – Mondek, Múdry, Šuvalija (65. Grozdanovski), Duga, Pinte - Ďubek (72. Horák)

Roman Skuhravý, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Nechcem sa vyjadrovať veľmi o tom, čo sa dialo na ihrisku. V kabíne sme si niečo po zápase povedali a ja to zopakujem.

Sme nováčik a máme rešpekt k súťaži. Pre nás bolo odmenou, že sa Zlaté Moravce pripravovali na náš futbal. Z hlbokého bloku nám chceli nabúravať hru, dobre bránili a keď sa k tomu pridá trochu pomalšia hra, tak je z toho takýto výsledok, ale berieme ho. Vieme, čo chceme, pre nás sú to dôležité informácie do ďalšej práce.

Ja mám svojich hráčov rád a nemôžem im vytknúť, že by nechceli. Prečo aj?! My berieme to, že sme doma remizovali so Zlatými Moravcami ako fakt a ideme ďalej. Aj keby sme prehrali či vyhrali, nič sa pre nás nemení. Ja nehrám na série, ale chcem, aby sme vedeli reagovať na hru súpera. Po dlhom čase sme sa stretli s hlbokým blokom, ktorý na nás hrali tímy v druhej lige."

Ján Kocian, tréner FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: "Aj zápas, ktorý sa skončí 0:0, môže byť pre divákov zaujímavý, taký aj bol. Nás trénerov to síce stojí kopu nervov, ale bol to dobrý zápas. Mali sme turbulentný týždeň po prehre a výkone v druhom polčase v Banskej Bystrici. Dnes sme však odohrali dobrý zápas, už aj poučení z prehry 0:4, ktorú sme tu zaznamenali v príprave.

Zmenili sme systém, dobre sme sa na to nachystali a ja si myslím, že až dovtedy, kým sme dodržiavali systém, sme hrali v defenzíve dobre. V závere bol tlak Podbrezovej silný, ale ustáli sme to. Myslím si, že sme predviedli dobrý výkon aj v ofenzíve, akcie sme však nedotiahli do úspešného konca. Mužstvo ukázalo reakciu a charakter po zápase v Bystrici."

Trenčín doma nestačil na Banskú Bystricu

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili v 8. kole Fortuna ligy na ihrisku AS Trenčín 2:0. Nováčik sa ujal vedenia v 23. minúte, keď sa po centri Adriána Slávika presadil hlavou kapitán Róbert Polievka. V 81. minúte spečatil triumf hostí strelou spoza šestnástky Martin Rymarenko.

"Vojaci" sa s deviatimi bodmi posunuli na 9. miesto neúplnej tabuľky. Trenčanom patrí s 11 bodmi 6. priečka.

AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:1)
Góly: 23. Polievka, 81. Rymarenko, Rozhodovali: Ruc – Pozor, Štrbo, ŽK: Lavrinčík - Záhumenský

Trenčín: Kukučka – Mičuda (85. Ramirez), Pires, Ďuriška, Madu – Bainovič, Lavrinčík, Ibrahim (46. Gajdoš) – Demitra (60. Witan), Kupusovič (60. Letenay), Soares (46. Kmeť)

B. Bystrica: Hruška – Slávik, Willwéber, Uhrinčať, Záhumenský – Ľupták, Richtárech – Hanes (69. Kupčík), Faško, Rymarenko (90+3. Gašparovič)  – Polievka (89. Franko)

Hlasy po stretnutí /zdroj: oficiálna stránka AS Trenčín/:
Marián Zimen, tréner Trenčína: "Dnes nám to nevyšlo. Možno tam bola až prílišná snaha. Zodpovednosť potvrdzovať dobré výkony a výsledky nám zobrala doterajšiu ľahkosť. Urobili sme priveľa individuálnych chýb. Súper sa po nich dostal do viacerých šancí. Mal by to byť pre nás dobrý impulz, že máme pokračovať v práci."

Michal Ščasný, tréner Dukly: "Som šťastný za celé mužstvo. Udržali sme nulu na ihrisku súpera s mimoriadnou útočnou silou a získali pre nás dôležité tri body. Celé mužstvo makalo, nechcem vyzdvihnúť jedného hráča.

Adrián Slávik však pripravil oba góly a je pravdou, že od úvodu sezóny je pre mňa veľmi dôležitým hráčom. Je to rýchlostný typ, hrá presne takým spôsobom, ako chceme a jeho výkonnosť ide prudko nahor. Má veľkú budúcnosť."

Viac o téme: MŠK Žilina MFK Skalica FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble FK Železiarne Podbrezová
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy