Skvelá jeseň Slovana Bratislava je zavŕšená: Po triumfe nad ViOnom prezimuje na čele

Radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava zo streleného góluRadosť hráčov ŠK Slovan Bratislava zo streleného gólu Zdroj: SITA/Jana Birošová

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 10. kola Fortuna ligy nad ViOnom Zlaté Moravce-Vráble 4:1 a prezimujú na čele tabuľky. Druhý DAC Dunajská Streda stráca na obhajcu titulu štyri kolá pred koncom základnej časti najvyššej súťaže tri body.

V druhý februárový víkend sa oba tímy stretnú v šlágri na Žitnom ostrove v rámci prvého jarného kola.

dohrávka 10. kola Fortuna ligy:

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (2:1)
Góly: 24. Weiss ml., 43. Čavrič, 62. Kašia, 86. Zmrhal - 37. Mondek. Bez kariet. Rozhodovali: Marhefka - Vitko, Čajka, 2836 divákov.

Slovan: Chovan - Hrnčár, Kašia, De Marco, Zmrhal - Kucka (78. Agbo), Kankava - Čavrič (89. Medved), Weiss ml. (46. Lovat), Green (79. Šaponjič) - Ramirez (69. Mustafič)

ViOn: Lukáč - Suľa (48. Pinte), Pintér, Šuvalija, Čonka - Duga (82. Toml), Almeida, Ďubek (60. Brenkus), Mondek, Múdry - Niarchos

Hlasy aktérov (zdroj: skslovan.com)

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "ViOn podal sympatický výkon, najmä v prvom polčase. My sme počas neho málo behali a boli sme málo aktívni vpredu bez lopty. Po góle sa to trochu zmenilo, no inkasovali sme po dvoch pozičných chybách v obrane. Druhý polčas bol z našej strany lepší, rýchlejšie sme kombinovali, vytvorili sme si šance.

Dnešným mottom bolo získať na záver jesene tri body. Sme radi, že je koniec jesene a sme prví, aj keď nie s veľkým náskokom pred Dunajskou Stredou. Myslím si, že liga bude zaujímavá až do konca a náročnejšia než uplynulé roky. My sa musíme dobre pripraviť na jar, hráme v troch súťažiach, čo bude pre nás ťažšie než pre súperov, ale o tom je futbal. Hrať prakticky každý tretí deň zápasy bolo náročné, no zvládli sme to.

Nie je veľa tímov, ktoré hrali európsku skupinu, resp. ju vyhrali, a sú zároveň na čele svojej ligy. Za toto hráčom ďakujem, splnili sme cieľ, keď žijeme v oboch pohároch a vedieme ligu. Vždy je však priestor na zlepšenie. V zime sa musíme dobre fyzicky pripraviť vrátane niektorých kľúčových hráčov, ktorí mali zo začiatku sezóny resty.

Budeme na to mať štvortýždňový časový priestor, resp. len tri týždne do prvého zápasu, mali by sme začínať pohárom v Banskej Bystrici. Ďakujem fanúšikom, klubu a všetkým, ktorí pracujú pre Slovan, za polrok plný emócie.

Život beží ďalej, teraz je cieľom dobre sa pripraviť na jar. Vlado (Vladimír Weiss ml.) dostal spazmus svalu, ktorý mal predtým zranený. Nechcel riskovať on ani my, nemá to natrhnuté. Je po sezóne, musí sa dať zdravotne do poriadku a pripraviť na jar. Verím, že to nie je nič vážne, no nechceli sme riskovať."

Ivan Galád, tréner ViOnu: "Výsledok je reálny obraz toho, čo sa dialo na ihrisku. Slovan vyhral zaslúžene. Osobne som si naše dnešné vystúpenie predstavoval inak. Asi sa budeme musieť pozrieť na svoje výkony a byť lepší v ďalších zápasoch, aby sme v lige ešte potrápili nejakých súperov."

DAC po tesnej výhre naďalej dýcha Slovanu na chrbát

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v dohrávke 11. kola Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 1:0. O triumfe domácich rozhodol v 23. minúte strelou k žrdi Sebastian Nebyla.

Hostia dohrávali s desiatimi, v 62. minúte musel ísť po faule na Panamčana Rodolfa Blackmana predčasne do kabín Alexander Mojžiš. DAC prezimuje na druhom mieste tabuľky s trojbodovou stratou na Slovan Bratislava.

dohrávka 11. kolo fortuna ligy:

DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Gól: 23. Nebyla. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Kmec – Smolák, ŽK: Nebyla, Kružliak - Zsigmund, ČK: 62. Mojžiš (Ružomberok), 4404 divákov

DAC: Petráš – Brunetti, Pinto, Kružliak, Blackman (73. Szánthó) – Dimun, Kalmár (73. Veselovský), Andzouana – Nebyla (85. Ramadán), Krstović (90+4. Muhamedbegovic), Gavrić (85. Fazlagić).

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mojžiš, Maslo, Madleňák (89. Tučný) – Morong (73. Luterán), Chrien, Lichý (65. Malý), Zsigmund – Bobček (46. Kelemen), Gerec (73. Mrva).

hlasy po zápase: /!zdroj: dac1904.sk/

Adrian Guľa, tréner DAC: "Myslím si, že sme odohrali dobrý a dramatický zápas. Prvá časť bola skôr taktická, nehrali sme rýchlo a uspokojili sme sa s gólom na 1:0 po veľmi peknej akcii. Potom sme sa snažili presadiť len z nábehov a šli sme do komfortu. V druhom polčase sme boli do vylúčenia jasne lepší.

Potom už súper všetko vsadil na jednu kartu, my sme to už len chceli uhrať, čo Ružomberok mohol využiť. Mal veľké šance a my na sme druhej strane mali zápas uzavrieť z kontier. Som však rád, že mužstvo nakoniec neinkasovalo a ukázalo tímového ducha.

Vieme, čo potrebujeme zlepšiť a na čom máme pracovať. Tretíkrát v rade sme si však udržali čisté konto a piatykrát sme vyhrali. Nebolo ľahké dohrať duel, už sme sa na konci sezóny videli v šatni, no napriek tomu si cením, že sme bojovali.

Zároveň by som chcel oceniť, že Krstović prišiel po reprezentácii s teplotou, no napriek tomu bojovne odohral zápas a rovnako Kalmár preniesol eufóriu z reprezentácie do tímu. Je veľmi dôležité, že sa o body postarali aj individuálne výkony a zároveň, že s fanúšikmi sme v kontakte."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Musím povedať, že dnešný zápas nám spravil veľkú radosť. Z našej strany sme odohrali veľmi dobré stretnutie. Každý, kto tu bol, sa musel baviť, bolo to také divadlo. Do poslednej minúty sme bojovali o bod.

V prvom polčase sme neboli dostatočne efektívni, mali sme príležitosti po krásnych akciách a kolmiciach. V zakončení sa však trápime a tak tomu bolo aj dnes. Musím povedať, že za rok a pol, čo som s mužstvom, chalani dnes podali najlepší výkon.

Priebeh síce bol taký, že sme hrali o jedného menej, no ukázali sme silu mužstva, tímového ducha a proti Dunajskej Strede sme do poslednej minúty bojovali o body. Myslím si, že toto je pre mužstvo povzbudením a možno väčším ako víťazstvo. Som hrdý na svojich chlapcov."

Trnava si poľahky poradila s Michalovcami

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v dohrávke 16. kola Fortuna ligy nad MFK Michalovce 4:1. "Červeno-čierni" išli do vedenia už v 4. minúte, keď po rohu hlavou otvoril skóre Taiwo. Druhý gól pridal Daniel, keď zblízka udal správny smer Ivánovej strele po zemi. Krátko pred prestávkou Taiwo tretím trnavským gólom de facto rozhodol o víťazovi.

Michalovciam nepomohlo ani frontálne trojnásobné striedanie ešte pred odchodom do kabín, krátko po zmene strán totiž Daniel pridal strelou spoza pokutového územia štvrtý gól „andelov“. Hostia sa po tomto momente osmelili, ale dokázali už iba korigovať v závere Petrikom, ktorý po akcii Mendeza dorazil zblízka loptu do siete.

Trnavčania budú zimovať tretí, ôsmu pozíciu Michaloviec ešte môžu ohroziť Zlaté Moravce v prípade víťazstva v dohrávke na pôde Ružomberka.

dohrávka  16. kola Fortuna ligy:
Spartak Trnava - MFK Michalovce 4:1 (3:0)
Góly: 4. Taiwo (Procházka), 14. Daniel (Iván), 39. Taiwo, 49. Daniel (Oseni) – 87. Petrík: Rozhodovali Ruc – Halíček, Kuba – Dohál, ŽK: Njie, Kotula (obaja Michalovce)

Spartak: Takáč – Koštrna, Štetina (46. Ujlaky), Čurma, Bolaji – Iván, Savvidis (59. Paur), Procházka (46. de Azevedo), Oseni, Daniel (59. Baba) – Taiwo (59. Boateng).

Michalovce: Száraz – Magda, Jeřábek, Kotula (81. Ranko), Mendez – Begala, Njie (40. Slebodník), Perez - Vico – Marcin (69. Petrík), Kanu (40. Žofčák), Jánošík (40. Záhradník)

hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Mali sme výborný vstup do zápasu, teší ma, že chalani boli dobre nastavení. Vedeli sme o čo, hráme, že potrebujeme do tabuľky tri body. Chceli sme byť koncentrovaní, boli sme aj poučení zo vzájomného pohárového zápasu. Dobre sme kombinovali, podarilo sa nám dať góly, boli sme efektívni, ešte aj ďalšie šance sme nevyužili.

Nepamätám si veru polčas, že by sme viedli trojgólovým rozdielom. Potom sa nám išlo ľahšie do druhého polčasu, mohli sme dať šancu aj viacerým chalanom. Po zmene strán to už bolo rozhárané, zápas stratil iskru a tempo. Prvé dejstvo ale bolo z našej strany veľmi dobré, zaslúžene sme vyhrali."

Richard Höger, asistent trénera Michaloviec: "Zápas sa skončil pre nás veľmi rýchlo, kolega Michal Gašparík by vedel povedať, kedy mali takýto ľahký zápas, že im stačilo nejakých 30 minút a bolo rozhodnuté. Bez nastavenia a základu, ktorý tvorí herný výkon sme nemali v Trnave dnes šancu. Tri góly sme dostali po štandardkách, to nechcem nič zľahčiť ani ospravedlniť.

Škoda, že sme si týmto zápasom pokazili celkom sľubný záver jesene. Dnes sme si v podstate nič iné nezaslúžili. Ak sa budem snažiť nájsť pozitívum, Petrik dal prvý ligový gól, ale keď zišiel z ihriska, povedal, že nám to nie je nič platné. Trnava zaslúžene vyhrala, blahoželám im k trom bodom."

Viac o téme: DAC Dunajská Streda MFK Ružomberok ŠK Slovan Bratislava FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: TASR/Lukáš Grinaj
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy