Veľké zmeny v Slavii Praha: Nové logo aj názov štadióna! Ako je to s čínskymi majiteľmi?

Gólové oslavy futbalistov SlavieGólové oslavy futbalistov Slavie Zdroj: Profimedia

PRAHA - Futbalová Slavia zakončila minulý rok s miernou stratou, podľa predsedu predstavenstva Jaroslava Tvrdíka je ale aj v súčasnej zložitej dobe v dobrej finančnej kondícii. Prispelo k tomu aj zhruba 600 miliónov korún získaných za prestupy. Pražanov opúšťa čínska spoločnosť Sinobo, po ktorej bol pomenovaný štadión, a Eden novo ponesie názov Fortuna Arena. Odchod čínskych majiteľov to ale podľa Tvrdíka rozhodne neznamená, väčšinovým majiteľom zostáva firma CITIC Group.

"Slavia je na tom dobre. Vlaňajší rok za celú éru skončil v miernej strate, a to z dôvodov, ktoré sme už opakovane komunikovali. Naopak ale predpokladám, že tento rok skončíme v zisku. A verím, že aj tie ďalšie budú aspoň v nižšom. zisku. Samozrejme zisk alebo ako ja hovorím kladná nula je pre nás alfou omegou, že dokážeme rozvíjať Slaviu," povedal na tlačovej konferencii pred sezónou Tvrdík.

Pražania sú podľa neho v dobrej finančnej kondícii aj vďaka niekoľkým veľkým prestupom. "Len na štyroch veľkých predajoch sme realizovali výnos cez 20 miliónov eur, celkom sme tento rok predali hráčov už na úrovni zhruba 600 miliónov korún. Tréner nebol úplne šťastný a možno to bola chyba, že sme predali Nica Stanciua, tvorcu našej hry. Ale z druhej strany finančné ciele sú preplnené, sú v stovkách miliónov nadplán tohto roku. To tiež považujem za dôležité," podotkol Tvrdík.

V Slavii definitívne končí spoločnosť Sinobo, po ktorej bol pomenovaný štadión. Eden novo nesie názov Fortuna Arena podľa stávkovej kancelárie, ktorá sa stala novým generálnym partnerom. V akcionárskej štruktúre klubu sa nič nemení.

"Lúčime sa so spoločnosťou Sinobo Group. Neznamená to ale žiadny odchod čínskych partnerov, ako som niekde čítal špekulácie. Sinobo sa pôvodne malo stať majiteľom, ale k tomu nakoniec nikdy nedošlo kvôli nesúhlasu čínskych regulačných orgánov," povedal Tvrdík.

"Sinobo nikdy nebolo akcionárom Slavie. Bolo uchádzačom o Slaviu a generálnym partnerom Eden arény, ale vstup nebol dokonaný. Neznamená to teda, že odchádza čínsky majiteľ a že dochádza k nejakej nestabilite. Skoro stopercentným akcionárom je spoločnosť CITIC Group, ktorá Slaviu podporuje a nepredáva," dodal Tvrdík. "Fortuna sa stala víťazom výberového konania, na ktorom sa zúčastnili tri spoločnosti," doplnil.

Viac o téme: SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy