VIDEO Tím zo šiestej ligy takmer šokoval West Ham, Lampard oslávil prvý triumf na lavičke Evertonu

Frank Lampard oslavuje prvý triumf na lavičke EvertonuFrank Lampard oslavuje prvý triumf na lavičke Evertonu Zdroj: SITA/AP/Peter Byrne

LONDÝN - Futbalisti West Hamu otočili zápas 4. kola Anglického pohára na ihrisku účastníka šiestej ligy Kidderminsteru a po výhre 2:1 v predĺžení postúpili do osemfinále.

Z pozície veľkého favorita sa k víťazstvu pretrápila aj Chelsea, ktorá doma zdolala rovnakým výsledkom treťoligový Plymouth. Ďalej ide aj ligový líder Manchester City po výhre 4:1 nad Fulhamom, dvakrát sa trafil Rijad Mahrez.

West Ham sa trápil so súperom zo šiestej ligy

Kidderminster zaskočil piaty tím Premier League v 19. minúte, keď sa po štandardnej situácii a závare pred bránkou presadil obranca Penny. Kouč West Hamu David Moyes preto poslal do hry na začiatku druhého polčasu hviezdu tímu Riceho, ktorý nahradil v strede zálohy Kráľa, a v 63. minúte aj Součka. Favorit si napriek tomu dlho žiadne vážnejšie šance nevypracoval.

Až dve minúty pred koncom nastaveného času sa prekľučkoval pred bránku Rice a nekompromisnou ranou pod brvno vyrovnal. Papierovo najslabší zo všetkých 32 tímov v 4. kole súťaže úspešne vzdoroval aj v predĺžení, z poslednej akcie zápasu ale nakoniec dostal loptu do siete Bowen a "Kladivári" sa vyhli penaltovej lotérii.

Aj Chelsea sa vytrápila

Chelsea sa musela zaobísť bez trénera Thomasa Tuchela, ktorý mal pozitívny test na koronavírus, inak ale nastúpila v plnej sile. Aj "Blues" čoskoro inkasovali po štandardnej situácii a hlavičke Gillespheyho, ešte do pauzy ale vyrovnal efektnou pätičkou Azpilicueta.

Finalista posledných dvoch ročníkov súpera prestrieľal 41:11, trikrát trafil bránkovú konštrukciu a nakoniec pred stredajším semifinále MS klubov vybojoval postup medzi najlepších 16 tímov súťaže. V 107. minúte rozhodol Alonso, v samom závere premárnil šancu na vyrovnanie nepremenenou penaltou Hardie.

Víťazná premiéra Lamparda

Víťaznú premiéru na lavičke Evertonu má za sebou tréner Frank Lampard. "Karamelky" si doma poradili 4:1 s Brentfordom. V ďalšom súboji dvoch prvoligových celkov zvíťazil Norwich 1:0 na ihrisku Wolverhamptonu. V osemfinále je tiež Crystal Palace po výhre 2:0 nad účastníkom štvrtej ligy Hartlepoolom a Southampton, ktorý zdolal v predĺžení 2:1 druholigovej Coventry.

Viac o téme: Chelsea Londýn West Ham United Kidderminster
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Be In Sports, Sky Sports
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy