VIDEO Čo mu povedal? Hráči Valencie odsúdili rasizmus odchodom z ihriska, Cádiz stojí za Calom

Mouctar DiakhabyMouctar Diakhaby Zdroj: SITA/AP/Michel Spingler

MADRID - Španielsky futbalový klub Cádiz CF sa postavil za Juana Calu, ktorý počas nedeľného domáceho ligového zápasu s Valenciou údajne rasisticky urazil Mouctara Diakhabyho. Po incidente hráči hostí na protest opustili ihrisko, po chvíli sa však pod hrozbou kontumácie vrátili a duel dohrali. Cádiz napokon zvíťazil 2:1.

"Nepochybujeme o profesionalite našich hráčov, ktorí sú oddaní podporovatelia boja proti rasizmu," uviedol klub z Cádizu vo svojom stanovisku. Za svojím zverencom stojí aj tréner Alvaro Cervera: "Musím dôverovať svojim hráčom aj dôverujem, rovnako ako klub."

Kým Cádiz spochybňuje incident, Valencia dôrazne odsúdila diskrimináciu svojho futbalistu. Podľa zápisu o stretnutí sa Diakhaby s Calaom dostali v 29. minúte do kontroverzie, za ktorú inkasoval hráč Valencie žltú kartu. "Potom mi povedal, že ho súper nazval hanlivým výrazom s odkazom na farbu pleti. Nikto iný to však nepočul. Následne hráči Valencie odišli z hracej plochy," citovalo periodikum Marca z oficiálneho zápisu hlavného rozhodcu stretnutia Medieho Jimeneza.

Obranca Valencie Jose Gaya po zápase povedal, že ak by sa nevrátili na ihrisko, hrozila by jeho tímu kontumácia či strata bodov. "Diakhaby nám povedal, že ho urazil a to odsudzujeme. Preto sme opustili ihrisko, no oni nám povedali, že musíme ísť naspäť, lebo ak nie, odoberú nám tri body a možno aj viac. Diakhaby nám povedal, aby sme sa vrátili a preto sme to spravili. Chcel, aby sme dohrali. Bez jeho súhlasu by sme to neurobili. On bol nahnevaný a nemohol sa vrátiť. Bola to veľmi škaredá urážka, nepoviem ju," citovala agentúra dpa Gayu.

Viac o téme: CF Valencia Mouctar Diakhaby José Gayà Cádiz CF Juan Cala
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Youtube, CF Valencia
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy