Hráči Valencie opustili ihrisko pre rasizmus: Španielska vláda žiada vysvetlenie incidentu

Na snímke Juan Cala (vpravo) z CadizuNa snímke Juan Cala (vpravo) z Cadizu Zdroj: TASR/AP Photo/Bernat Armangue

MADRID - Španielska vláda žiada od futbalových predstaviteľov vysvetlenie okolností rasistického incidentu vo víkendovom ligovom zápase domáceho Cadizu s Valenciou. Hostia opustili ihrisko po tom, ako ich obranca Mouctar Diakhaby obvinil domáceho Juana Calu z rasistickej urážky. Po chvíli sa však vrátili a duel dohrali.

Podľa stanoviska Valencie im totiž hrozila kontumácia či dodatočný odpočet bodov. Ich tvrdenie zaujalo ministerstvo pre rovnosť a sociálne práva, ktoré sa dožaduje odpovedí: "Sme znepokojení podobnými situáciami, ktoré sa v našej krajine stávajú často," uviedlo ministerstvo, ktoré žiada vedenie La Ligy nielen o vysvetlenie, ale aj podniknuté kroky v konkrétnom prípade.

Podľa komuniké je alarmujúci najmä fakt, že v zápase nepokračovala údajná obeť, ale hráč obvinený z útoku áno. Diakhaby sa totiž po incidente nechal vystriedať. Vedenie súťaže na list zareagovalo ubezpečením, že podobným incidentom sa venuje s plnou vážnosťou: "Pracujeme s klubmi a robíme všetko nevyhnutné, aby sme ochránili hodnoty rovnosti a rešpektu medzi hráčmi." Informovala o tom agentúra AP.

Viac o téme: Mouctar Diakhaby
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy