V kráľovskom klube sa nič nemení: Pérez bude prezidentom Realu ďalšie štyri roky

Florentino PérezFlorentino Pérez Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

MADRID - Florentino Pérez bude prezidentom španielskeho futbalového klubu Real Madrid ďalšie štyri roky. Na túto pozíciu nastúpil prvýkrát v roku 2000 a čaká ho šieste funkčné obdobie, vo voľbách nemal žiadneho protikandidáta rovnako ako v predchádzajúcich v roku 2017.

Počas jeho pôsobenia na čele klubu získal "biely balet" dovedna 26 trofejí, päťkrát triumfoval v Lige majstrov aj domácej La Lige. Jeho prvá éra trvala v rokoch 2000 až 2006, keď vytvoril éru tzv. "Galácticos". Na post sa vrátil o tri roky neskôr a odvtedy ho zastáva nepretržite. Viceprezidentmi budú Fernando Fernández Tapias, Eduardo Fernández de Blas a Pedro Lopez Jimenez.

Pérez v roku 2012 upravil stanovy kráľovského veľkoklubu, čím sťažil situáciu potenciálnym uchádzačom o kreslo prezidenta. Každý kandidát musí byť členom Realu minimálne dvadsať rokov a garantovať časť rozpočtu vlastnými finančnými zdrojmi. Podľa španielskych médií 74-ročný funkcionár dúfa, že otvorenie zrekonštruovaného štadióna Santiaga Bernabeua bude začiatkom novej finančnej éry Realu, ktorý sa podľa agentúry DPA zameria v letnom prestupovom období na útočníkov Kyliana Mbappého z Paríža St. Germain a Erlinga Brauta Haalanda z Borussie Dortmund.

Viac o téme: Real Madrid Florentino Pérez
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy