Futbalové osobnosti vzdali hold Agüerovi: Prajeme ti len to najlepšie, legenda!

Sergio Agüero sa rozlúčil s kariérou. Na snímke s prezidentom Barcelony Joanom Laportom, trénerom Sergio Agüero sa rozlúčil s kariérou. Na snímke s prezidentom Barcelony Joanom Laportom, trénerom "blaugranas" Xavim a koučom Manchestru City Pepom Guardiolom Zdroj: SITA/AP/Emilio Morenatti

MANCHESTER - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola prirovnal lúčiaceho sa útočníka Sergia Agüera k argentínskej legende Diegovi Maradonovi. So svojim krajanom a spoluhráčom z národného tímu sa rozlúčil na diaľku aj iný hviezdny kanonier Lionel Messi. Tridsaťtriročný Agüero, ktorý v lete prestúpil z Manchestru City do Barcelony, ukončil v stredu kariéru kvôli srdcovým problémom.

"Maradona dobyl Taliansko, Messi to dokázal v Španielsku a Agüero zase v Anglicku. Jeho čísla hovoria samé za seba," vyhlásil Guardiola pre argentínsku verziu ESPN.

Rodák z Buenos Aires strelil počas svojej osemnásťročnej kariéry vyše 400 gólov, z toho 260 v Manchestri City. Tu sa stal za desať rokov najlepším strelom klubovej histórie a vyhral päť majstrovských titulov. Okrem anglického celku a Barcelony pôsobil aj v Atléticu Madrid a Independiente.

"Z futbalu odchádza neobyčajný útočník, ale aj skvelý spoluhráč, priateľ a jedinečná osobnosť. Tento autentický fenomén City si zaslúži poďakovanie a rešpekt. Prajem ti len to najlepšie, legenda," napísal na twitter belgický hráč a bývalý kapitán "Citizens" Vincent Kompany.

Sergio Agüero ukončil profesionálnu Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Emilio Morenatti

Začína sa nová životná etapa

Agüero tiež patril k hlavným lídrom argentínskej reprezentácie, v ktorej drese odohral 101 zápasov. Tento rok pomohol prerušiť dvadsaťosemročné čakanie svojej krajiny na triumf na Cope América. V roku 2008 získal zlato na olympijských hrách v Pekingu a o šesť rokov neskôr striebro na majstrovstvách sveta v Brazílii.

"Pravda je, že to veľmi bolí vidieť ťa končiť s tým, čo máš najradšej. Som si istý, že budeš ďalej šťastný. Zosobňuješ šťastie a my, čo ťa máme radi, budeme s tebou. Začína sa nová životná etapa a som si istý, že ju prežiješ s úsmevom. Budeš mi na ihrisku a pri reprezentačných zápasoch chýbať," uviedol Messi.

Viac o téme: Pep Guardiola Lionel Messi Diego Maradona FC Barcelona Atlético Madrid Manchester City Sergio Agüero Vicent Kompany
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy