Carlo Ancelotti skritizoval Xaviho požiadavky: Musia predsa platiť nejaké protokoly!

Tréner Realu Madrid Carlo AncelottiTréner Realu Madrid Carlo Ancelotti Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos

MADRID - Tréner Carlo Ancelotti z Realu Madrid vyzval na konzistentné dodržiavanie koronavírusových protokolov naprieč najvyššou španielskou futbalovou súťažou. Reagoval na sťažnosť náprotivka Xaviho, ktorý označil neodloženie nedeľného duelu FC Barcelona na pôde RCD Mallorca (21.00) za "šialené".

Kataláncom chýba sedemnásť hráčov, z toho deväť pre pozitívne testy na ochorenie COVID-19. Pravidlá La Ligy však prísne vymedzujú, kedy môže dôjsť k odloženiu stretnutia. V Španielsku sú takéto prípady omnoho zriedkavejšie než napríklad v uplynulých týždňoch v anglickej Premier League.

Kluby musia nastúpiť, keď majú k dispozícii trinásť hráčov z prvého a druhého mužstva. Na trávniku musí byť naraz minimálne sedem hráčov registrovaných v A-tíme, toto číslo však môže klesnúť na päť, ak je na výber menej ako sedem profesionálnych futbalistov. Barcelona cestuje v nedeľu na pôdu súpera s jedenástimi hráčmi prvého tímu.

Práve na to poukázal Ancelotti, keď kritizoval Xaviho požiadavku. "Je to komplikovaná situácia a ja rešpektujem každého názor. Veľa klubov si tým prešlo, aj my proti Athleticu Bilbao. Platia však nejaké protokoly a odloženie tohto zápasu by nebolo príliš zásadové. Môžeme prezentovať naše názory, ale v prvom rade musíme dodržiavať protokoly. Najprv by sa museli zmeniť, potom by sme mohli uvažovať o odložení súboja," citovala talianskeho trénera agentúra DPA. Jeho zverenci vedú tabuľku a v nedeľu hrajú na pôde Getafe (14.00).

Viac o téme: Carlo Ancelotti Real Madrid Xavi Hernández
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Twitter/Real Madrid
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy