Tri body s cenou zlata: Historické víťazstvo, hodnotil Xavi triumf zdecimovanej Barcelony

Futbalisti FC BarcelonaFutbalisti FC Barcelona Zdroj: SITA/AP/Francisco Ubilla

BARCELONA - Tréner futbalistov Barcelony Xavi považuje nedeľné ligové víťazstvo 1:0 na ihrisku Mallorce za "historické". Kataláncom kvôli množstvu zranení a koronavírusu v mužstve chýbalo až 15 hráčov A-tímu vrátane niekoľkých opôr.

"Pre náš klub je to historická výhra, nepreháňam," citovala Xaviho agentúra Reuters. "Chýbalo nám toľko hráčov, napriek tomu si vezieme domov víťazstvo. Tieto tri body majú cenu zlata," dodala klubová legenda.

Pozitívne testy na koronavírus zasiahli väčšinu klubov La Ligy, žiadny ale toľko ako Barcelonu. Xavi počas týždňa kritizoval vedenie súťaže, že stretnutie neodložilo, nakoniec musel káder doplniť deviatimi hráčmi z B-tímu.

Mladíci sa ukázali v dobrom svetle

Debut v La Lige si odbili osemnásťročný Estanislau Pedrola a dvadsaťročný Álvaro Sanz, druhýkrát nastúpil sedemnásťročný Ilias Akhomach. Barcelona mala vekový priemer základnej zostavy 24 rokov a 201 dní, tretí najnižší za posledných 15 rokov.

"Mladíci sa ukázali v dobrom svetle a Ter Stegen v závere predviedol neuveriteľný zákrok. Som nadšený, že sme tu dokázali vyhrať," pochválil tréner Kataláncov aj brankára Marca-Andrého ter Stegena.

Luuk de Jong a Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Francisco Ubilla

Dvadsaťdeväťročný nemecký gólman v nastavení reflexívne vyrazil pažou Costovo zakončenie z bezprostrednej blízkosti. Barcelone tak stačila jediná trefa Luuka de Jonga zo 44. minúty.

"Blaugranas" sa výhrou posunuli na piate miesto tabuľky a už len dva body strácajú na tretí Betis Sevilla. Ďalší duel ich čaká v stredu v pohári na ihrisku Linaresu.

Viac o téme: FC Barcelona Xavi
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy