Ancelotti nehádže flintu do žita: Nie je to manko, ktoré sa nedá dohnať

Tréner Realu Madrid Carlo AncelottiTréner Realu Madrid Carlo Ancelotti Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

MADRID - Futbalisti Realu Madrid strácajú po víkende v najvyššej španielskej súťaži na vedúcu Barcelonu päť bodov.

V 18. kole La Ligy totiž doma iba remizovali s Realom Sociedad San Sebastian 0:0, keď doplatili na množstvo nevyužitých gólových šancí. V koncovke postupne zlyhali Vinícius Júnior, Rodrygo i Karim Benzema. Tréner Realu Carlo Ancelotti bol napriek strate dvoch bodov spokojný s predvedeným výkonom proti baskickému tímu.

Zaslúžili sme si vyhrať

"Hrali sme veľmi dobre a zaslúžili sme si vyhrať. Mužstvo ukázalo zlepšenie. Bol to jeden z našich najlepších zápasov v tejto sezóne, chýbal len gól v súperovej sieti. Mnoho hráčov malo za sebou náročný štvrťfinálový duel Španielskeho pohára proti Atléticu Madrid, ktorý sme vyhrali po predĺžení, no nezanechalo to na nich stopy," uviedol Ancelottti pre španielsky denník Marca.

Karim Benzema Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

Strácame na lídra päť bodov

Taliansky kouč nehádže flintu do žita a verí, že Real môže v druhej polovici súťaže ešte zosadiť Barcelonu z prvého miesta.

"Strácame na lídra päť bodov, no nie je to manko, ktoré sa nedá dohnať. Bude to ešte bitka. Barcelona hrala v januári naozaj dobre, no aj my sme v uplynulých zápasoch ukázali progres. Individuálne výkony niektorých hráčov boli naozaj výborne, či už išlo o Viniciusa Juniora alebo Daniho Ceballosa," zdôraznil Ancelotti.

Vinicius Junior reaguje po Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

Bod z Madridu má pre nás cenu zlata

San Sebastian aj na Santiago Bernabeu potvrdil vysoké ambície. V tabuľke je tretí o tri body za Realom.

"Bod z Madridu má pre nás cenu zlata. Remíza sa rovná víťazstvu. Odohrali sme skvelý zápas. Boli tam fázy, počas ktorých sme trpeli, no udržali sme domácich na dištanc. Pre zranenia či kartové tresty nám chýbalo viacero opôr, no hráči, ktorí dostali šancu, dali do toho všetko," neskrýval spokojnosť kormidelník hostí Imanol Alguacil.

Atlético Madrid sa po vypadnutí zo Španielskeho pohára otriaslo a zvíťazilo na pôde Osasuny Pamplona 1:0 gólom Saula Nigueza.

"Nepostúpili sme do osemfinále Ligy majstrov ani do semifinále Copa del Rey, no stále máme motiváciu pobiť sa o čo najlepšie umiestnenie v La Lige," povedal tréner Atlética Diego Simeone.

Saúl Ñíguez oslavuje gól Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco

"Los Colchoneros" zaznamenali prvé víťazstvo na pôde súpera od októbra, keď triumfovali na štadióne Realu Betis. V tabuľke sú štvrtí, na Barcelonu strácajú 13 bodov.

Viac o téme: Carlo Ancelotti Real Madrid Karim Benzema Vinícius Júnior
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy