Pirlo po prehre s outsiderom nešetril kritikou: Hrali sme zle v každom smere!

Andrea PirloAndrea Pirlo Zdroj: SITA/AP/Marco Alpozzi

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín môžu s najväčšou pravdepodobnosťou zabudnúť na desiaty titul v najvyššej talianskej súťaži za sebou. V nedeľnom domácom zápase prehrali s Beneventom 0:1, v tabuľke figurujú na treťom mieste a na vedúci Inter Miláno strácajú jedenásť zápasov pred koncom súťaže rovnaký počet bodov.

Juventus pred touto sezónou vymenil trénera, na miesto Maurizia Sarriho prišiel Andrea Pirlo, no tím pod vedením klubovej legendy nepodáva konzistentné výkony. V Lige majstrov vypadol už v osemfinále s Portom a po prehre so 16. Beneventom sa ozvali aj nespokojní fanúšikovia. Tí na twitteri vyzývajú na odvolanie Pirla a kritizujú aj manažment. Ozvali sa tiež hlasy, ktoré podporujú odchod Cristiana Ronalda, ktorý zaťažuje rozpočet vysokým platom. Portugalčan síce v predchádzajúcom kole strelil hetrik a zariadil víťazstvo nad Cagliari, no tentoraz výkonom neoslnil. To však platí o celom mužstve Juventusu. "Hrali sme zle v každom smere. Robili sme chyby, po ktorých sme mohli prehrať s hocikým," povedal Pirlo pre Sky Sport Italia. Napriek výraznému odstupu za lídrom súťaže však boj o titul nevzdáva: "Musíme veriť. Naše ciele sú rovnaké, musíme však úplne zmeniť prístup. Reprezentujeme veľký klub a musíme mu robiť česť v každom zápase."

O triumfe Beneventa rozhodol v druhom polčase Adolfo Gaich, ktorý zachytil katastrofálnu rozohrávku Arthura. "Takéto chyby sa na neho nepodobajú. Podľa mňa si nevšimol súpera, ktorý stál za obrancom. Mal zvoliť jednoduchú prihrávku brankárovi, pretože horizontálna rozohrávka je vždy riskantná," dodal Pirlo.

Pred Juventus sa dostali aj hráči AC Miláno, ktorí zdolali domácu Fiorentinu 3:2. Po troch týždňoch sa v základnej zostave objavil Zlatan Ibrahimovič a za dôveru sa odplatil gólom. Na jeho úvodný zásah z 9. minúty odpovedali Erick Pulgar a stav duelu otočil v druhom polčase Franck Ribery. "Fialky" však náskok neudržali a Brahim Diaz s Hakanom Calhanogluom zabezpečili pre hostí tri body. "Takéto víťazstvá sú veľmi dôležité. Chlapci zareagovali na situáciu perfektne, musíme pokračovať v tomto duchu," citovala Ibrahimoviča agentúra AP. AC je v tabuľke na druhej pozícii o štyri body pred Juventusom a o šesť za Interom, ktorý má však duel k dobru.

O miestenku v Lige majstrov, teda štvrtú priečku, bojujú bezprostredne tri kluby. Juventus je tretí o skóre pred Atalantou a doťahuje sa Neapol, ktorý vyhral v Ríme nad AS 2:0 a je piaty. Za Atalantou zaostáva o dva body, ale odohral o zápas menej. Navyše, môže sa oprieť o dobrú formu, keď z predchádzajúcich piatich zápasov vyhral štyrikrát a raz remizoval. V Ríme uspel aj bez slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku, ktorý absolvoval chirurgický zákrok pre komplikácie so zápalom mandlí.

Kým Neapol chytá druhý dych, Rimania si skomplikovali situáciu, v lige sú na šiestej priečke a na štvrté miesto strácajú päť bodov. "Možno nemáme správnu mentalitu, keď hráme proti takýmto tímom. V prvom polčase nám chýbala guráž. Takto nemôžeme hrať," uviedol tréner "vlkov" Paulo Fonseca.

 

Viac o téme: Juventus Turín Andrea Pirlo Benevento Calcio
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: DIGI Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy