Funkcionári Juventusu na čele s Nedvědom si môžu vydýchnuť: Súd im dal za pravdu!

Prezident Juventusu Andrea Agnelli a viceprezident Pavel NedvědPrezident Juventusu Andrea Agnelli a viceprezident Pavel Nedvěd Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno

JUVENTUS - Viceprezidenta futbalového Juventusu Pavla Nedvěda aj všetkých ďalších aktérov v kauze údajného falšovania účtovníctva športový tribunál oslobodil spod viny. Verdikt sa týka celkom 59 osôb a jedenástich klubov. Informovala o tom Gazzetta dello Sport.

Podľa vyšetrovateľov Juventus, Neapol, Janov, Empoli, Parma a ďalšie kluby umelo navyšovali prestupové čiastky za hráčov a vylepšovali si tým účtovníctvo kvôli kapitálovým ziskom. Súd Talianskej futbalovej federácie sa ale dnes stotožnil s argumentom zástupcov klubov, podľa ktorých vyšetrovatelia nie sú kompetentní na stanovovanie hodnoty hráčov. Tým podľa Gazzetty dello Sport súd celú kauzu zmietol zo stola. Žalobca sa ešte môže proti rozhodnutiu odvolať.

Oslobodené sú všetky spoločnosti

"Národný federálny súd oslobodil obžaloby všetky spoločnosti, manažérov a zástupcov klubov, ktorí podľa federálneho žalobcu vo finančných správach zaúčtovali nadhodnotené sumy za práva na služby hráčov. Dôvody budú zverejnené v najbližších dňoch," uviedla Talianska futbalová federácia vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra Reuters.

Pre Nedvěda požadoval zákaz činnosti na osem mesiacov. Najtvrdšie tresty hrozili šéfom Juventusu Andreovi Agnellimu a Neapoli Aureliu De Laurentiisovi a bývalému športovému riaditeľovi turínskeho klubu Fabiu Paraticimu. Pre kluby prokuratúra žiadala vysoké pokuty.

Bývalý kapitán českej reprezentácie a držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu Európy z roku 2003 Nedvěd hral za Juventus v rokoch 2001 až 2009. Po skončení kariéry sa v klube posunul do manažmentu, viceprezidentom je od roku 2015.

Viac o téme: Juventus Turín Pavel Nedvěd
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy