Urobili z neho najdrahšieho futbalistu, teraz odchádza zadarmo: Kam má namierené Paul Pogba?

Paul PogbaPaul Pogba Zdroj: SITA/AP/Rui Vieira

MANCHESTER - Francúzsky futbalový stredopoliar Paul Pogba sa podľa médií po šiestich rokoch vráti do Juventusu. Majster sveta z roku 2018 posilní turínsky klub ako voľný hráč po konci zmluvy v Manchestri United.

Obe strany sú údajne dohodnuté a rieši sa dĺžka zmluvy a ďalšie detaily. Pogba by mal s Juventusom na začiatku júla podpísať štvorročný kontrakt alebo trojročný s opciou na ďalšiu sezónu.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar v lete 2016 predstúpil do Manchestru United za 105 miliónov eur ako vtedajší najdrahší futbalista sveta, ale na Old Trafford úplne nenaplnil vysoké očakávania. Absolvent tamojšej akadémie s "Červenými diablami" po návrate získal iba dve trofeje - za Európsku ligu a Anglický pohár v roku 2017. Pogba za United celkom odohral 233 súťažných zápasov, strelil 39 gólov a pridal 51 asistencií.

Počas štyroch rokov v Juventuse mal francúzsky reprezentant oveľa lepšiu bilanciu. Štyrikrát ovládol taliansku ligu, dvakrát domáci pohár a trikrát taliansky Superpohár. Pogba v 177 súťažných zápasoch za "Starú dámu" zaznamenal 34 gólov a 40 asistencií.

Viac o téme: Manchester United Juventus Turín Paul Pogba
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy