Návrat do klubu, kde zažil svoj debut: Ambiciózny nováčik z Monzy získal Pessinu

Matteo Pessina (vpravo) v drese talianskej reprezentáceMatteo Pessina (vpravo) v drese talianskej reprezentáce Zdroj: SITA/AP/Jon Super

MILÁNO - Taliansky futbalový reprezentant Matteo Pessina bude hrať v tíme nováčika talianskej Serie A. Do AC Monza ho na ročné hosťovanie uvoľnila Atalanta Bergamo.

Majiteľ klubu Silvio Berlusconi oznámil, že v klube sú ochotní pracovať na trvalom prestupe, ak budú splnené isté podmienky. Pessina už v Monze pôsobil aj v minulosti, v klube vyrastal a v roku 2014 tu zažil svoj debut v dospelom futbale. Monza však vtedy pôsobila v nižšej súťaži.

Pessina posledné dve sezóny účinkoval v Atalante na poste stredopoliara. Dvadsaťpäťročný stredopoliar sa taktiež podieľal na titule majstrov Európy 2020, jeho gól proti Walesu spečatil Talianom postup zo skupiny z prvého miesta. Dôležitý gól dal aj vo štvrťfinále proti Rakúsku.                    

V AC Monza neposilnili len zálohu. Klub podpísal obrancu Andreu Ranocchiu, ktorý sa po sezóne stal voľným hráčom, či brankára Alessia Cragna na hosťovanie zo zostupujúceho tímu Cagliari.

Klub z Monzy postúpil v minulej sezóne do Serie A prvýkrát v histórii. V baráži o postup dokázal zdolať Bresciu Calcio a AC Pisa. Bývalý taliansky premiér Berlusconi odkúpil klub v roku 2018, ešte ako treťoligový za tri milióny eur. Berlusconi už v minulosti vlastnil AC Miláno v jeho slávnej ére, v ktorej medzi rokmi 1989-2007 získal 5 titulov v Lige majstrov (resp. v EPM) a osem titulov talianskej najvyššej súťaži.

Viac o téme: Atalanta Bergamo Matteo Pessina AC Monza
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy