Neapol s Lobotkom na čele Serie A: Máme odhodlaný tím, náš cieľ je odovzdať všetko

Futbalisti Neapola sa radujú z gólu Futbalisti Neapola sa radujú z gólu Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

MILÁNO - Futbalisti Neapolu sú na čele talianskej Serie A aj po 7. kole. V nedeľu vyhrali na pôde úradujúceho majstra AC Miláno 2:1. Tabuľku vedú o skóre pred Atalantou Bergamo, ktorá triumfovala na pôde AS Rím 1:0.

Oba tímy sú v tomto ročníku jediné bez prehry. V drese Neapolu odohral celý zápas aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. K prvej veľkej príležitosti sa dostal už v úvode Milánčan Olivier Giroud. Zvnútra šestnástky dokázal vystreliť aj v zovretí kapitána Di Lorenza a Kórejčana Kima, no jeho pokus vyrazil na brvno brankár Alex Meret. Všetky góly padli až po prestávke.

Rozhodca nariadil po konzultácii so systémom VAR penaltu pre hostí, keď Sergino Dest fauloval Chviču Kvaraccheliu. Z bieleho bodu sa v 55. minúte presadil Matteo Politano, no brankárovi Mikovi Maignanovi ušla lopta len tesne. O necelých pätnásť minút si napravil chuť Giroud, ktorého našiel pred bránou spätnou nahrávkou Theo Hernandez a na konečných 2:1 upravil Giovanni Simeone.

Matteo Politano oslavuje gól Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

Máme odhodlaný tím, ktorý je schopný obety

Útočník strávil na ihrisku len 25 minút, stačili mu však na to, aby umiestnil do brány center Maria Ruiho a pripísal si prvý ligový gól v drese Neapola. Na druhej strane zahodil v závere veľkú príležitosť Pierre Kalulu, keď netrafil z blízkosti čiastočne odkrytú bránu.

"Toto nie je len o kvalite. Máme odhodlaný tím, ktorý je schopný obety. Náš cieľ je odovzdať všetko a zlepšovať sa každý deň," uviedol Simeone pre AFP. Neapol prehral naposledy ešte v apríli, keď zaváhal v ligovom zápase na pôde Empoli (2:3) a nedeľný duel zvládol napriek absencii Victora Osimhena a suspendovaného trénera Luciana Spallettiho.

Nie som spokojný a ani hráči by nemali byť

"Nie som spokojný a ani hráči by nemali byť. Strelili sme iba jeden gól a vzhľadom na množstvo našich šancí je to málo. Musíme sa zlepšiť pred oboma bránami. Celkový výkon bol fajn, chyby sme robili v oboch pokutových územiach," neskrýval frustráciu tréner domácich Stefano Pioli.

V stretnutí sa musel zaobísť bez kľúčového hráča Rafaela Leaoa, ktorý dostal v predošlom ligovom zápase na pôde Sampdorie Janov (2:1) červenú kartu. Jeho tímu patrí po siedmich kolách súťaže piate miesto so štrnástimi bodmi a v nedeľu na San Sire zaznamenal prvú prehru po 22 dueloch.

Stanislav Lobotka a Alexis Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

Udinese zdolalo Inter Miláno 3:1, pričom vyrovnávajúci gól skončil v sieti hostí po odraze od ich obrancu Milana Škriniara. Slovenský reprezentant "poslal" loptu do vlastnej brány v 22. minúte pri priamom kope súpera. Zvyšné dva góly pridali v úplnom závere a v tabuľke im patrí tretie miesto, len jeden bod za Neapolom.

Inter je siedmy, dva body pred Juventusom Turín, ktorého hráči prekvapivo stratili body na pôde Monzy (0:1). Tento výsledok prišiel po stredajšej prehre v skupinovej fáze Ligy majstrov proti Benfice Lisabon (1:2).

Hlavičkujúci Roberto Pereyra pred Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA/AP/Andrea Bressanutti/Lapresse

"Stará dáma" nevyhrala už päť stretnutí po sebe, pričom nováčik z Monzy zaznamenal premiérovú výhru v sezóne i Serie A. Jeho súper je jediný tím z najlepšej desiatky súťaže bez víťazstva v uplynulých troch zápasoch. V nedeľu navyše prišiel o Ángela Di Maríu, ktorý dostal už v prvom polčase červené kartu za zásah lakťom.

Tento výsledok nepomôže ani trénerovi "Juve" Massimilianovi Allegrimu. Jeho vyhliadky nie sú na začiatku prebiehajúcej sezóny najlepšie, no riaditeľ klubu Maurizio Arrivabene prípadné ukončenie spolupráce vylúčil a pripomenul, že kormidelník má kontrakt do roku 2025.

Viac o téme: SSC Neapol Juventus Turín AC Miláno Inter Miláno Serie A
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy