Vytočený Mourinho skritizoval hráča AS Rím: Potopil snahu všetkých ostatných!

Tréner AS Rím José MourinhoTréner AS Rím José Mourinho Zdroj: SITA/AP/Andrew Medichini

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno si napravili chuť po víkendovej prehre v ligovom šlágri s Juventusom.

V stredu nastrieľali Bologni na svojom štadióne šesť gólov, k čomu deň pred 26. narodeninami prispel dvoma zásahmi netradičný strelec Federico Dimarco. Inter sa po výsledku 6:1 posunul minimálne na jeden deň opäť do najlepšej štvorky Serie A.

"Sme na správnej ceste. Vyhrali sme päť z uplynulých šiestich ligových duelov a s výnimkou suverénneho Neapola sú ďalší naši rivali na dohľad," tvrdí kouč Interu Simone Inzaghi. Toho stále mrzí nedeľná prehra 0:2 v Derby d'Italia na ihrisku Juventusu.

"Veľmi nás to zabolelo, v kabíne to bolo cítiť. Musíme sa však pozerať dopredu a pokračovať v práci. Odpovedali sme jasným triumfom nad Bolognou, ktorá predtým vyhrala štyri zápasy za sebou, a z výkonu som mal radosť."

Na San Sire síce išli do vedenia po 22 minútach hostia šťastným gólom, keď sa lopta po strele Riccarda Orsoliniho odrazila do siete od chrbta spoluhráča Charalamposa Lykogiannisa, no Inter ešte do prestávky tromi gólmi preklopil duel na svoju stranu. Domáci pridali v druhom polčase ďalšie tri a suverénne získali tri body.

Futbalisti Interu Miláno Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno

"Ani inkasovaný gól po nešťastnom teči nás nezastavil. Reagovali sme výborne a bol som presvedčený o tom, že ešte v prvom polčase skóre otočíme. Napokon z toho bolo jasné víťazstvo a ideme ďalej," dodal Inzaghi, v ktorého tíme odohral celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar.

Okrem dvojgólového Dimarca sa do streleckej listiny zapísali ešte Edin Džeko, Lautaro Martinez, Hakan Calhanoglu z penalty a Robin Gosens.

Inter v tabuľke preskočil Atalantu i AS Rím, oba tímy totiž v stredu stratili body. Atalanta vyšla prekvapujúco naprázdno v Lecce (1:2) a prehrala už tretí z uplynulých štyroch ligových zápasov. Pre domácich to bol iba druhý triumf v sezóne. V záverečnom kole pred MS v Katare sa Inter v nedeľu predstaví práve na pôde Atalanty.

Rímske derby

Rímske AS po víkendovej domácej prehre v mestskom derby s Laziom vydolovalo na ihrisku Sassuola iba bod po remíze 1:1. V 80. minúte síce poslal hostí do vedenia anglický útočník Tammy Abraham, no o päť minút neskôr vyrovnal Andrea Pinamonti.

Kouč hostí José Mourinho sa po zápase hneval na "neprofesionálny prístup" jedného zo svojich hráčov, ktorého však nemenoval.

"Potopil snahu všetkých ostatných," povedal Mourinho bezprostredne po zápase podľa agentúry AFP.

Viac o téme: José Mourinho Juventus Turín Bologna Lazio Inter Miláno AS Rím Sassuolo Simone Inzaghi
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy