Juventus dráždil hada bosou nohou a tvrdo narazil: Mraky nad Turínom môžu byť ešte temnejšie!

Hráči Juventusu TurínHráči Juventusu Turín Zdroj: SITA/AP/Antonio Calanni

TURÍN - Juventus prežíva obdobie hrôzy, pretože po kauze za oponou ohľadom financií prišiel v tabuľke o 15 bodov. Stará dáma čelí ďalšiemu odpočtu, tentoraz dokonca ešte väčšiemu než pred pár týždňami. A osud sa môže zahrať s Juventusom ešte krutejšie.

Prokurátor Giuseppe Chiné totiž najnovšie priniesol nový vyšetrovací spis, ktorý dostal pomenovanie "platový manéver".

Chiné zacielil na to, aby Juventusu odpočítali ďalších päť bodov, čím by sa celkový počet dostal na mínus 20. Takáto bodová redukcia by poslala 36-násobného talianskeho majstra k dnešnému dňu na 18 bodov, čiže na úroveň Spezie, 17. mužstva tabuľky.

Takýto výsledok vyšetrovania by automaticky znamenal záchranárske práce, čo je v Turíne situácia, akú si nepamätajú už poriadne dlho. Zo Serie A zostupujú priamo tri mužstvá na 18., 19. a 20. mieste. 

Juventus sa vo štvrtok prebojoval do semifinále Coppa Italia po domácej výhre 1:0 nad Laziom Rím gólom obrancu Bremera a 7. februára ho čaká zápas v lige proti Salernitane. 

Duel na Stadio Arechi bude zápolením medzi 14. a 13. mužstvom v tabuľke, na čo manažér Juventusu Massimiliano Allegri reagoval slovami, že Juve bude čeliť priamemu protivníkovi. Ide teda o tzv. šesťbodový zápas.

V Turíne tak majú rôzny typ starostí. Na jednej strane problémy s odpočtom bodov (môžu si však za ne iba sami) v domácej súťaži, pozitívom, na strane druhej, šanca pobiť sa o celkový triumf v Európskej lige (Juve bude čeliť Nantes) a semifinále Talianskeho pohára. 

Viac o téme: Juventus Turín Serie A
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • Zdroj: Športky, footballitalia.net
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy