Bayern Mníchov znovu zaváhal: Tréner Flick dal do zostavy aj mladých debutantov

Joel Pohjanpalo a Bouna Sarr v súboji o loptuJoel Pohjanpalo a Bouna Sarr v súboji o loptu Zdroj: SITA/AP/Sven Hoppe

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov sa na odvetu štvrťfinále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain nenaladili dobre. V sobotnom dueli 28. kola nemeckej Bundesligy iba remizovali doma s Unionom Berlín 1:1. V domácej súťaži tak nebodovali naplno po piatich zápasoch.

Bayernu chýbalo viacero tradičných členov základnej zostavy. Zranení sú Robert Lewandowski, Leon Goretzka, či obrancovia Niklas Süle s Lucasom Hernandezom. Serge Gnabry musel po pozitívnom teste na koronavírus nastúpiť do karantény a Alphonso Davies nemohol nastúpiť pre kartový trest. Tréner Hansi Flick tak dal premiérovo v základnej zostave šancu 20-ročnému stredopoliarovi Tiagovi Dantasovi, 21-ročný obranca Josip Stanišič absolvoval debut v lige.

Omladené domáce mužstvo sa ujalo vedenia v 68. minúte, keď skóroval 18-ročný krídelník Jamal Musiala, no štyri minúty pred koncom rozosmutnil Bayern vyrovnávajúcim gólom Marcus Ingvartsen. "Škoda, že sme dostali ten gól. Víťazstvo by bolo pre nás spravodlivé. Musíme to akceptovať a ísť ďalej. Hráči hrali výborne a mladíci k tomu prispeli. Sme lídrom a je ťažké akceptovať, že sme nezískali plný počet bodov, no dostali sme zo seba to najlepšie," uviedol tréner Bayernu Hansi Flick pre klubovú webstránku.

Sklamaný bol po zápase aj brankár a kapitán tímu Manuel Neuer: "Dosť nás to otrávilo, chceli sme dosiahnuť iný výsledok. Väčšinu duelu sme hrali dobre, hoci sme mali výrazne pozmenený káder. Zaslúžili sme si vyhrať. Taký je futbal, občas bolí."

Christian Gentner v akcii Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/AP/Sven Hoppe

Union útočí na pohárovú Európu

Union získal v uplynuých troch zápasoch v súťaži iba dva body, no pred nedeľňajšími stretnutiami mu patrilo stále siedme miesto a bojuje o účasť v európskych pohárových súťažiach. "Zaslúžili sme si bod, aj keď sme ho získali trochu so šťastím. Hrali sme dobre s loptou, Bayern podľa mňa nemal toľko šancí. Riskovali sme veľa a podarilo sa nám vyrovnať, je to pre nás skvelý výsledok," spokojne konštatoval tréner Berlínčanov Urs Fischer.

Bayern čaká v utorok odveta Ligy majstrov na ihrisku Paríža St. Germain. Ak chce obhájiť celkový primát, potrebuje zmazať manko po prehre 2:3 v prvom stretnutí.

Viac o téme: Bayern Mníchov 1. FC Union Berlín
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Digi Sport
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy