VIDEO Bavori pripravili prvú prehru Freiburgu, Reus nešetril kritikou na vlastný tím

Alphonso Davies, Robert Lewandowski a Serge Gnabry oslavujú gól BayernuAlphonso Davies, Robert Lewandowski a Serge Gnabry oslavujú gól Bayernu Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader

BERLÍN - Futbalisti majstrovského Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotnom zápase 11. kola bundesligy nad SC Freiburg 2:1 a uštedrili súperovi prvú prehru v aktuálnom ročníku súťaže. Freiburg bol až do súboja s obhajcom jediným tímom z 18-členného pelotónu, ktorý ešte neokúsil trpkosť prehry.

Bayern dosiahol štvrté ligové víťazstvo za sebou. O jeho góly sa postarali Leon Goretzka a po prestávke Robert Lewandowski. Janik Haberer v nadstavenom čase už iba zmiernil prehru hostí. Mníchovčania zvýšili náskok na čele tabuľky na štyri body pred Borussiou Dortmund, ktorá prehrala na pôde RB Lipsko 1:2. Tretiemu Freiburgu sa vzdialili na rozdiel šiestich bodov.

Alphonso Davies, Robert Lewandowski Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader

Dôležité víťazstvo pre Bayern

Lewandowski má na konte v lige už 15 gólov a 22 vo všetkých súťažiach v tomto ročníku. Bayern v tomto kalendárnom roku zaťažil konto súperov už stovkou presných zásahov a len jeden ho delí od vyrovnania rekordu nemeckého klub (101). Ten ešte v roku 1977 stanovil 1. FC Kolín. Tréner Bavorov Julian Nagelsmann vyjadril po stretnutí s výsledkom spokojnosť. "Je to veľmi dôležité víťazstvo nad priamym konkurentom. Freiburg dobre bránil v šestnástke a napokon nám dva góly stačili. Mohli sme ich však streliť viac," citovala Nagelsmanna agentúra AFP.

Tréner SC Christian Streich je momentálne najdlhšie slúžiacim koučom v Bundeslige. V tejto sezóne jeho hráči zdolali účastníkov Ligy majstrov z Dortmundu aj Wolfsburgu, resp. s RB Lipsko remizovali. Proti Bayernu im to ale nejde, vonku nad ním ešte nevyhrali a v 22 vzájomných dueloch s ním až 19-krát prehrali. Freiburg má stále najlepšiu obranu v lige, v 11 zápasoch inkasoval len deväťkrát.

Tréner Freiburgu Christian Streich Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader

Šláger kola pre Lipsko

V šlágri soboty vicemajster z Lipska zdolal doma BVB. V druhom polčas o tom rozhodol Dán Yussuf Poulsen. Kapitán Dortmundu Marco Reus, ktorý v druhom polčase vyrovnal na 1:1, nemal po zápase dobrú náladu: "Nedosiahli sme dnes na ich úroveň. Neboli sme takí agresívni ako oni a nemali sme dobrú rozohrávku. Celkovo sme podali slabý výkon, aby sme mohli uspieť. Pravda je jednoduchá, nezaslúžili sme si vyhrať."

Sklamaný Marco Reus po Galéria fotiek (4) Zdroj: SITA/AP/Michael Sohn

Tréner Lipska Jesse Marsch pred zápasom burcoval, že už nastal čas, aby jeho mužstvo zdolalo špičkový tím. "Zaslúžili sme si víťazstvo. A je veľmi dôležité. Ukázalia sme viacero dobrých individuálnych výkonov. Stále však máme na čom pracovať. Som však na mojich hráčov teraz veľmi hrdý," zhodnotil Američan. Lipsko poskočilo v neúplnej tabuľke na piate miesto.

Viac o téme: Bayern Mníchov Borussia Dortmund SC Freiburg RB Lipsko
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Sky Sport
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy