Chelsea a Manchester si môžu nechať zájsť chuť: Lipsko si poistilo francúzskeho kanoniera

Christopher Nkunku a jeho gólové oslavyChristopher Nkunku a jeho gólové oslavy Zdroj: SITA/AP/Andreas Schaad

LIPSKO - Francúzsky futbalový reprezentant Christopher Nkunku si bude naďalej obliekať dres bundesligového RB Lipsko. Najlepší kanonier tímu v uplynulej sezóne predĺžil zmluvu do roku 2026.

Dvadsaťštyriročný Nkunku nastrieľal v minulom ročníku spolu 35 gólov, z toho 20 v najvyššej nemeckej súťaži. V 50 odohratých dueloch vo všetkých súťažiach pridal aj 19 asistencií. Strelecká forma mu v marci priniesla pozvánku do francúzskej reprezentácie. Záujem o neho prejavili jeho bývalý klub Paríž St. Germain i Manchester United.

Nkunku mal ešte dva roky platný kontrakt s Lipskom, ale klub si ho vzhľadom na jeho výkony poistil na dlhšie obdobie. Zmluva mu navyše zaručí výrazne lepší plat a výstupnú klauzulu stanovili podľa nemeckého magazínu Kicker na viac ako 60 miliónov eur. Vstúpi však do platnosti až v lete 2023. Ak by za ňu Nkunku prestúpil, stal by sa najdrahším hráčom Lipska v histórii. Bundesligista zatiaľ najviac zinkasoval 60 miliónov za transfer Nabyho Keitu do Liverpoolu v roku 2018.

Lipsko v minulej sezóne vyhralo Nemecký pohár a bola to prvá významná trofej pre klub, založený iba v roku 2009. V nasledujúcej sezóne bude opäť hrať aj Ligu majstrov. "Chceme stavať na výkonoch z uplynulého ročníka a posunúť sa zasa o stupienok vyššie," vyhlásil po podpise zmluvy Nkunku.

Viac o téme: RB Lipsko Christopher Nkunku
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy