Kapitán tímu by nemal chýbať: Neuer je zdravý a v úvodnom kole Bundesligy nastúpi

Brankár Manuel Neuer z Bayernu Mníchov Brankár Manuel Neuer z Bayernu Mníchov Zdroj: TASR/AP/Matthias Schrader

MNÍCHOV - Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer by mal nastúpiť v úvodnom zápase bundesligy jeho Bayernu Mníchov. V prvom súťažnom kole zavíta bavorský klub na pôdu Eintrachtu Frankfurt.

Štart Kapitána Bayernu skomplikovali brušné problémy. Podľa trénera Juliana Nagelsmanna sa však stihne zotaviť a nastúpiť tak v piatkovom stretnutí. Bavorskému klubu na počiatku cesty za rekordným jedenástym titulom v sérii budú v zostave chýbať zranení Leon Goretzka a Eric Maxim Choupo-Moting. Absentovať bude aj "vykartovaný" Kingsley Comman.

"S Neuerom to vyzerá dobre. Dnes ešte nebude trénovať. S tímom sa zúčastní na zajtrajších tímových stretnutiach. Momentálne sa už cíti lepšie. Ak sa to bude aj naďalej zlepšovať, tak zajtra bude môcť nastúpiť," citovala Negelsmanna agentúra DPA.

Choupo-Moting absolvoval operáciu

Futbalista Eric Maxim Choupo-Moting z Bayernu Mníchov má za sebou operáciu, počas ktorej mu odstránili obličkové kamene. Útočník bavorského klubu ju absolvoval minulý týždeň.

Tridsaťtriročný futbalista zverejnil na Instagrame fotografiu z nemocničného lôžka. "Minulý týždeň som podstúpil operáciu obličkových kameňov. Operácia dopadla dobre a som späť v rehabilitačnom tréningu," napísal Choupo-Moting. Nemecký klub predtým nezverejnil informácie o absencii hrotového útočníka. Nie je zatiaľ jasné, kedy sa bude môcť kamerunský reprezentant vrátiť do plného tréningového zaťaženia.

Viac o téme: Bayern Mníchov Manuel Neuer
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/mr.choupo
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy